Google blijft experimenteren met het beter aan laten sluiten van zoekresultaten bij de zoekvraag. Zo wordt het steeds lastiger om een goede positie te verkrijgen, maar als je hem hebt dan pluk je er ook volledig de vruchten van. Nu worden ook al YouTube video’s direct in Google zichtbaar.

Waarom doet Google dit? De meest logische gedachten is het makkelijker maken voor de gebruiker. Je geeft met je zoekopdracht aan dat je, in mijn voorbeeld, op zoek bent naar een liedje. Dan wil je waarschijnlijk dit liedje luisteren en daar heeft Google YouTube voor. Om het dan makkelijker te maken en je een extra klik te besparen, embedden ze de player in de zoekresultaten.Een extra andere test:
1. We zoeken op “avond” (het mooie nummer van Boudewijn de Groot). We krijgen nog geen video te zien:2. We zoeken verder en typen er een “b” bij en zie wat er gebeurd:Na een onderzoekje blijkt dat een zoekresultaat uit YouTube “embed kan worden in Google” wanneer je video het meeste is bekeken in YouTube. Zaak is dus om naast goede content bij je video er ook voor te zorgen dat je op belangrijke zoektermen mee gaat liften. Want scoor je goed in YouTube dan is het geweldig als je het zoekvolume in Google even mee kan pikken.

Comments are closed.