Eindelijk een Nederlandse versie van een oud bericht De zoekbox in de zoekresultaten. Helaas te weinig tijd om er dagelijks mee bezig te zijn (van baan wisselen heeft ook nadelen :)) maar toch leuk om te zien hoe er in vier jaar tijd veel veranderd is. Of is Google nu zo traag.

Huh een zoekbox in de zoekrultaten?

Je zal vast denken, huh een zoekbox, ja zoeken in de zoekresultaten. Dit is wel een gigantische mooie toevoeging als je deze hebt ontvangen. Het is voor bezoekers namelijk extra lokkend om op je zoekresultaat te klikken of om de zoekbox te gebruiken:

Hoe krijg je nou zo’n zoekbox?

Deze vraag zou ik best beantwoord willen hebben. Wat me opvalt is dat bij Historisch Nieuwsblad op de homepage een grote zoekbox binnen de content aanwezig is:

De sourcecode is niet bijzonders (geen bepaalde Google tagging/naming):

Een grote website wordt beloond

Volgens eerdere berichten uit 2008 en 2010 krijg je een dergelijke zoekbox pas als je een grote website bent. DutchCowboys.nl, Centraal Beheer Achmea of Voetbalzone hebben deze zoekbox niet maar sites als Dumpert, MarketingFacts, Voetbal International en dus ook Historisch Nieuwsblad wel. Er is dus nog een beetje willekeur in wat een ‘grote websites’ is. Wat is jullie mening over een grote website?

Comments are closed.