Als je veel met Google Analytics moet werken zoals ik voor VBK dan heb je af en toe zo iets van kan dat niet anders. Kan dat kopiëren van een profiel of filter niet eenvoudiger. Als je veel accounts beheerd en er veel moet tussen klikken wanneer je bij de instellingen zit kost dit veel tijd. Vandaag was ik de gelukkige met de volgende melding:

En als je dan verder kijkt wordt je pas echt gelukkig. Je ziet dat de schermen helemaal anders zijn opgebouwd. Google Analytics werkt nu van links naar rechts. Het hoogste niveau (je account) staat links, gevolgd door je property en daarna je profiel.

Het is dus heel eenvoudig om van je filter op profiel met statistieken naar je property ‘webhop’ -> profiel ‘ruwe data’ -> filters te gaan. Wanneer je op een bepaalde eigenschap klikt voor de bewerking / detail ervan dan schuift de boel gewoon aan de kant en krijg je de eigenschappen te zien:

Verder is er nog veel meer veranderd in deze update. Zo zijn de rechten van gebruikers vernieuwd. Wat je allemaal kan en hoe die rollen eruit zien, dat weten we nog niet maar dat het interessant is om uit te zoeken…dat wel:

Wanneer we meer leuke vernieuwde zaken ontdekken houden we je hier op de hoogte dus blijf het blog van UPPERsearch.nl volgen. Ow ja en mocht je door screenshot “twee” nieuwsgierig zijn geworden? Inferno, van VBK, is echt een te gek boek en kan je bestellen op boekenwereld.com.

Comments are closed.