Er is al veel geschreven over de aanstaande Google Knowledgegraph. Google probeert hier bij een bepaalde zoekopdracht meer informatie te tonen. Zoeken naar een bepaalde film of acteur betekent bijvoorbeeld dat je al meer informatie in Google te zien krijgt en dus niet meer door hoeft te klikken naar Wikipedia of IMDB.

In de Engelse variant is dit vandaag live gegaan. Natuurlijk meteen googlen op de beste Nederlandse actrice van Nederland: Carice van Houten, maar helaas. Google heeft niet in de gaten dat zij ook films heeft gemaakt.

Misschien heeft ze te weinig Amerikaanse films gemaakt? Laten we Rutger Hauer dan eens proberen. Ja die wel!

Toch nog een keer terug naar de échte Nederlanders en een zoekopdracht naar “Thomas Acda” proberen. En ja hoor, ook hij heeft z’n eigen Knowledge Graph.

En ook wijlen Antonie Kamerling heeft een graph:

Google moet haar algoritme dus nog een beetje bijstellen. Ik gok dat het door het woordje “van” komt in “van Houten”

Overigens werkt het zoeken naar “Thomas Acda films”  ook en niet alleen “Thomas Acda movies”.

Het mooie is wel dat Google niet standaard linkt naar sites als IMDB of Wikipedia, maar naar nieuwe zoekopdrachten in Google. Zo wordt bij Thomas Acda ook een aantal liedjes getoond welke hij heeft geschreven. Dit zijn weer links naar nieuwe zoekopdrachten. Op die manier vind je dus snel de ‘akkoorden’ of ‘songtekst’ van “Het regent zonnestralen”.En bij het zoeken naar het liedje, ook meteen weer een knowledge graph naar de andere liedjes:

Het is nu wachten tot Google en Apple hun ruzie bij hebben gelegd en er een “koop in de iTunes store” linkje bij komt…

Wat denk jij? De Knowledge Graph een vloek of een zegen?


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Mark

  Ik vind dit een waardevolle toevoeging aan de zoekresultaten. Hierdoor krijg je als gebruiker toch sneller de informatie die je 9 van de 10 keer nodig hebt. Scheelt ook gelijk een hoop ‘panda updates’ om spam sites en andere slechte websites te onderdrukken. Wel grappig dat je vorige post we deze test tegen kwamen tijdens je zoekopdracht op ‘bol’.