Vandaag kwam ik een vreemd resultaat tegen als je gaat googlen op “bol”.

Sinds enkele weken kreeg je bij het zoeken op “bol.com” al een mooie afbeelding van het Google+ account van bol.com in beeld, maar wat schetste mijn verbazing toen ik vanochtend zocht naar “bol”…. twee pakistaanse dames:

Ik kreeg dit zowel als ik ingelogd, als dat ik niet-ingelogd was. Na enig speurwerk van de redactie van dit blog kwamen we erachter dat Google hier informatie heeft gebruikt van Wikipedia. Niks geen Google+ data. Beide dames hebben namelijk gespeeld in de film “Bol” uit 2011 zoals op de wikipedia-pagina’s van beiden te lezen valt.

Dat is interessant. Google probeert dus de acteurs van een film te tonen als de zoekopdracht de naam van een film is. Zoeken op “The Dark Night Rises” levert niets op. Zelfde voor populaire films als “Oceans Eleven” en “forest gump”. Specifieke films uit 2011 als “New Years Eve” en “the hangover 2″ uit hetzelfde jaar als “bol” leveren dus ook niets op…

Misschien alleen bij films die uit een woord bestaan? Nee, ook “driven” en “avatar” tonen geen acteurs.

Onlangs dook al wel een screenshot op van de zogenaamde “Knowledge sidebar”. Maar die is vele malen uitgebreider:

Mocht iemand dit bij meer zoekresultaten zien, dan hoor ik het graag!

Comments are closed.