Als trompettist kijk ik natuurlijk ook met bewondering naar Colin Benders oftewel Kyteman. Met zijn orchestra weet hij toch een zeer brede doelgroep te bereiken. En zijn hit “sorry” is een van de weinige instrumentale nummers die in de Top 2000 staan.

Maar ik wil het nu niet over zijn muziek hebben, maar over zijn website. De bouwers hebben gekozen om alle informatie op één pagina te tonen. Scrollen is het nieuwe klikken zullen ze gedacht hebben. De iPad generatie scrollt net zo makkelijk dat ze klikken.

301- en javascript Redirects

Het grappige is dat ze echter wel (middels javascript) een optie hebben ingebouwd om naar een specifiek gedeelte op de pagina te linken. Scroll maar eens naar beneden op http://kyteman.com  je ziet dan dat het internetadres in de adresbalk verandert. Dit maakt het zeer gebruiksvriendelijk om naar een specifiek deel te kunnen linken.

Hopelijk is dit niet gedaan om de pagina beter vindbaar te maken in Google. Deze url is namelijk weer deels ‘ge-faked’.  Kyteman.com/about is niet echt de pagina die je later gaat bezoeken. Nee, als je naar kyteman.com/about gaat word je eerst netjes met een 301 geredirect naar http://kyteman.com/about/ (met / dus) . Op deze pagina is echter voor een javascriptoplossing gekozen om de bezoeker naar het #about gedeelte op de homepage te redirecten. Weg linkpopulariteit.

Pagina is veel te zwaar

Een andere reden om niet voor deze oplossing te kiezen is de zwaarte van de pagina. Om de homepage (en dus de enige pagina van de website) te openen moet er 9,8 MB worden gedownload. Nu gaat dat met de hedendaagse internetverbindingen redelijk goed, maar toch zijn er bij meerdere steekproeven van mij zo’n 9 seconden nodig voor alles is ingeladen.

Het is de eerste site die ik het op deze manier zie doen en vond het daarom wel opvallend. Maar of het een juiste keuze is… hoe meer reacties in het gastenboek, hoe langer en zwaarder de pagina word. En wat te denken van de nieuwsberichten… Z’n toernee is net begonnen dus ik verwacht nog wel wat extra mb’s erbij…

Voor degene die hem nog niet hebben, hier vind je de nieuwe cd van kyteman:


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Rob de Bruyn

  Muzikanten en websites, waarom gaat dat toch zo vaak fout?

  Een one page website kan overigens prima, mits goed gedaan natuurlijk. (zie ook: http://www.frankwatching.com/archive/2011/12/07/one-page-websites-de-toekomst/)