YouTube blijft maar door gaan met ontwikkelen en veranderingen doorvoeren. Er is weer iets nieuws, YouTube Trends. Op de webpagina http://www.youtube.com/trendsdashboard kan je zien welk video’s veel worden bekeken.

YouTube probeert hiermee een zelfde weg in te slaan als de Twitter ‘trending toppics’. Je kan zien wat mensen op YouTube het meeste aanspreekt. Voor bedrijven kan het interessant zijn om te weten wat je doelgroep boeit. De gegevens worden verzameld op basis van inloggegevens en de history van de gebruikers.

Enkele leuke uitkomsten:

 • De meeste meisjes van Nederland tussen de 13 en 17 jaar zijn voornamelijk geïnteresseerde in make-up en andere informatie over opmaken. De jongens daarentegen kijken graag naar voetbal.
 • Nederlandse mannen bekijken geen video’s die Italiaanse mannen hun interesse wekt.
 • Meisjes in Engeland zijn meer geïnteresseerde in Justin Bieber dan make-up.

Met deze informatie kun je zo beter weten waar je met je video’s naar toe moet werken. Leuke maar vooral geinige tool binnen YouTube.


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • Suzanne

  Hey Mark,

  Wat vind je van de laatste ontwikkelingen op YouTube gebied? Fancy interface maar vreemd dat de brand box en de side column image voor brand channels van de YouTube-aardbodem verdwenen zijn. Je kunt je afvragen wat dan, buiten alle mobiele opties en de gespaard gebleven topbanner nog de meerwaarde is van een brand channel…

  • Mark Bovenkerk

   Dat is inderdaad een vreemde aanpassing. Je kan nog wel steeds terugschakelen naar de oude layout. Er zitten in de nieuwe layout maar een paar leuke features die een aanvulling zijn.