Zoals ik in mijn vorige post over de NS publieksprijs heb belooft zou ik nog terugkomen op de uitslag van de NS publieksprijs. Het is gelukt! Esther Verhoef, auteur van Déjà Vu, heeft de NS publieksprijs 2011 gewonnen en mag het boek noemen als boek van het jaar 2011!

Déjà vu ontving 20,3% van de stemmen. Esther Verhoef ontving de prijs gisteravond in Het Concertgebouw in Amsterdam uit handen van de winnares van vorig jaar, Simone van der Vlugt. De NS Publieksprijs is dit jaar voor de 25ste keer uitgereikt. Ruim 66.000 mensen brachten hun stem uit, een verdubbeling van het aantal stemmen van vorig jaar. De prijs bestaat, naast de eretitel ook uit een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van € 7.500,- en een treinabonnement.

Esther Verhoefs boeken worden uitgebracht door Ambo Anthos. Door verschillende marketing inspanningen waaronder mijn blogpost hebben we getracht een bijdrage te leveren aan extra stemmen. Het blijft natuurlijk wel een smaak en keuze van de lezer.

Na de uitslag is er gisteravond druk getwitterd over de uitslag. De nodige felicitaties vlogen heen en weer. Daarnaast was de uitverkiezing voor de scherpe marketeers tevens een mogelijkheid om Twitter als verkoopkanaal voor het boek in te zetten. Dit is o.a. door Ebook.nl en Bol.com gedaan:
Hierbij mijn felicitaties aan Esther Verhoef, Ambo Anthos en de rest van alle stemmers en mensen die dit succes mede mogelijk hebben kunnen maken. Esther zelf bedankt haar stemmers en volgers ook:
Toch wel handig zo’n snel social kanaal. Maar of ik het boek zelf nu ga lezen…dat zie ik mezelf nog niet snel doen.


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • Ingrid

  Niet zo’n lezerd hè ;)