Vandaag heeft iProspect een SEO keurmerk uitgegeven aan mijnwinkel.nl. Dit platform biedt gebruikers op eenvoudige wijze een online webshop aan. Het SEO keurmerk staat voor een zoekmachinevriendelijke technische basis van de mijnWinkel webwinkels, waardoor deze optimaal vindbaar kunnen worden in de natuurlijke zoekresultaten van Google.

Als oud medewerker van iProspect is het mooi om te lezen dat alles klaar is. Ik ben uiteindelijk zelf verantwoordelijk geweest voor het beslissen of het systeem het keurmerk mag gaan dragen. Tijdens de prettige samenwerking met Durk Jan de Bruin en Marcel Ambriola zijn de belangrijkste SEO pijnpunten in release 3 van het platform aangepakt. Tijdens deze werkzaamheden is gebleken dat kleine adviezen kunnen lijden tot grote aanpassingen. Uiteindelijk is mijnwinkel.nl er bij gebaat om een zo SEO vriendelijk platform te hebben waarbij de klanten gebruik kunnen maken van een technische basis. Het verder vindbaar maken van zijn shop gebeurd door verdere optimalisatie in de vorm van content en/of linkpopulariteit.

Enkele belangrijke updates die in de nieuwe release zijn verwerkt zijn zijn onder andere:

  • URL migratie (bij een verhuizing van een oude website)
  • Headings
  • Sitemap
  • Goede navigatie

Ik ben zeer trots op iProspect en mijnwinkel.nl met het resultaat!
Voor het volledige persbericht zie iprospect.nl.

Comments are closed.