Het is misschien een beetje spijkers op laag water zoeken, maar met deze blogpost willen we laten zien hoe belangrijk het is om op de actualiteit in te spelen. En zeker als je zelf de actualiteit kent of bent.

Gisteravond heeft Google haar “Chromebook” gepresenteerd. Google levert het besturingssysteem en Samsung en Acer verzorgen de hardware. Dit resulteert in een ‘internetlaptop’ die binnen 8 seconden is opgestart. Klinkt leuk en waarschijnlijk gingen er ook veel mensen gister of vandaag naar op zoek.

Als je als LaptopShop.nl dan de deal met Google sluit om deze vanaf 15 juni exclusief te verkopen dan is het wel handig als je daar op je website een vindbare pagina voor hebt ingericht.  Op de algemene zoekterm “chromebook” is dat lastig gezien het nieuws en de publicaties van Google zelf:

Maar als je in Google NL zoekt op “chromebook kopen” dan zou Laptopshop hier toch wel mogen staan. Wanneer ze vanwege geheimhoudingen niet eerder dan gisteravond een pagina mochten publiceren, dan in ieder geval via AdWords zou je denken zodat mensen de Chromebook kunnen reserveren.

Je ziet dat laptopshop.nl er wel bij staat, maar niet specifiek voor de chromebook en als landingspagina de homepage:

Nog specifieker zoeken naar “chromebook laptopshop”. Dan zou ik verwachten om toch op de bestel- of info-pagina van laptopshop.nl te komen. Helaas, ze staan op nummer één maar ….

… klik je erop blijkt de pagina niet meer te bestaan:

De zoekfunctie dan maar gebruiken:

Laat ons weten wat de juiste (bestel)pagina is en wij plaatsen hier de link. Wij willen hem ook bestellen!

Zolang de chromebook niet te bestellen is dan maar een gewone laptop / notebook:


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • magikMaker

  het mooie is dat als je nu in google.com “chromebook laptopshop.nl” intypt, deze pagina op de 4e plek staat :-) De coolblue pagina op de website is alleen via google te vinden, niet via hun eigen zoekfunctie… vreemd inderdaad.

  Maar goed, hier dus info van CoolBlue: http://www.laptopshop.nl/chromebook

 • BaasBee

  Ik ben ook op zoek,toen kwam op deze pagina terecht en deze ben ik ook tegen gekomen: http://www.chromebookbestellen.nl

  Hier staan nog geen prijzen of iets op, komt denk ik ook pas wanneer ze te koop zijn :(