Hoewel ik, Alicia Sinay, ervaring heb met search engine advertising (SEA), ben ik een newbie in search engine optimization (SEO). Al doende leert men, dus om meer kennis op te doen ben ik begonnen aan een eigen website, Marina Cuijk. De website is gemaakt met behulp van WordPress, omdat ik geen technische achtergrond heb en echt een HTML dummy ben (overigens was ik ook een WordPress dummy).

Er zijn een aantal acties die ik heb ondernomen om vindbaar te worden in Google. Ik heb wat zoektermen geselecteerd en op basis daarvan heb ik zoekmachine vriendelijke teksten geschreven. Mijn doelgroep is heel erg ingekaderd en dus nog vrij klein. Ik vond het dus in de eerste instantie niet noodzakelijk om vindbaar te zijn op generieke zoektermen. Bezoekers die ik nu opvang, zijn in elk geval relevant. Ik zie dat ook terug in Google Analytics. Ik ben tevreden met het gemiddelde aantal bekeken pagina’s en de bezoekduur.

Als je een website maakt, vergeet dan ook geen XML sitemap aan te maken. Deze hoeft niet perse zichtbaar te zijn, als de Googlebot er maar goed door heen kan crawlen, hij moet dus valide zijn. Ik heb mijn sitemap gekoppeld aan de Webmaster Tools. Maak dus vooral gebruik van Google Webmaster Tools.

Resultaat

Er kan nog genoeg verbeterd worden aan mijn website, maar ik ben sinds het toevoegen van Webmaster Tools, gestegen naar de eerste pagina van de Google. Ik kan het gebruik hiervan dus zeer zeker aanraden.

 

Comments are closed.