Sinds begin februari is de website van Karnavalsgezelschap De Nölers vernieuwd. Omdat ik als webmaster van deze carnavalsvereniging al jaren betrokken ben en het nodig vond om een nieuwe website is er gelijk een search ervaring ontstaan.

Tijdens de lancering van een nieuwe website moet er altijd gedacht worden aan een URL migratie. Aangezien ik bewust ben omgegaan met de migratie en bewust NIET alle URL’s heb voor zien van een redirect. Ben ik weer wat te weten gekomen.

De Google Webmastertools zijn niet altijd up to date in vergelijking met de natuurlijke zoekresultaten.

als ik de Google Sitelinks erbij neem zie je dat in Google deze links grotendeels al zijn omgezet naar de vernieuwde URL structuur:

Dit is binnen een week gebeurd! Super natuurlijk.

Kijk in de Google Webmastertools dan zie ik dat de URL’s van mijn sitelinks nog niet geupdate zijn:

Dit is voor het eerst dat Google eerder is dan de webmastertools.

Webmastertools succesvol voor URL verwijdering

Er is nog een aardig Google Webmastertools weetje. Omdat Google, zonder enige link, in staat was om de test omgeving van de nieuwe site te indexeren zat ik met duplicate content.

Middels de Google Webmastertools heb ik afgelopen week een request ingediend om de complete indexatie van dit subdomein te verwijderen:

Tot mijn verbazing heeft google dit in een paar dagen doorgevoerd met als resultaat. Geen duplicate content en een goede crawlability! Daarom is mijn advies…iedere website een Google Webmastertool account!


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • Michiel

  Bij de livegang van Megapool.nl afgelopen 18 november stonden de nieuwe url’s ook binnen 2 dagen in Google. Ook hier duurden de sitelinks wat langer.