Door op YouTube actief te zijn kom je geregeld leuke zaken tegen. Vroeger was het leuk om advertenties uit het inhoudsnetwerk te zien die niet helemaal niet passen in de context van de pagina. Zie:

 

Dit was zo rond 2005 erg leuk om te zien. In het heden zie je ze nog af en toe terug komen maar minder vaak. De klanten van Google Adwords zijn steeds bewust van de plekken waar ze kunnen / moeten adverteren en waar niet.

Binnen YouTube kan ook geadverteerd worden middels Google Adwords. Een nieuw kanaal om je doelgroep te bereiken. Ideaal dus voor de slimmere adverteerder. Helaas kom je dan ook voorbeelden tegen die voor de beheerder van een kanaal, Nationale-Nederlanden in onderstaand voorbeeld, minder leuk zijn:

Je maakt dus als eigenaar promotie voor je video’s. Het geen je vaak veel geld voor hebt neergelegd. Als het nu een beetje tegenzit gaat de adverteerderer met je viewer vandoor. Om dit probleem tegen te gaan is er maar 1 oplossing. Kies voor een branded channel. Door ‘sponsor’ van YouTube te worden krijg je meer rechten en mogelijkheden. Een van deze belangrijke mogelijkheid is het uitzetten van advertenties op je video’s en kanaal:

 

Gelukkig heeft Wageningen University geen  last meer van vervelende reclame rondom haar YouTube kanaal en zijn ze nu volledig in staat om het bezoek optimaal te kunnen bedienen:

De bovenstaande reclame/advertentiebeelden zul je dus niet meer tegen komen. Investeren in YouTube en Video Search heeft daarom zeker een meerwaarde binnen de traditionele marketing middelen.

Hoe wordt je sponsor?

Een belangrijke vraag is nu hoe je sponsor kan worden. Hiervoor heeft YouTube een eigen kanaal opgezet met daarin alle mogelijkheden. Ik ben van mening dat gerenomeerde merken in Nederland een branded channel dienen te hebben. Want YouTube blijft voorlopig nog wel na Google de grootste zoekmachine van Nederland. Belangrijk is natuurlijk wel dat je doelgroep ook actief is op YouTube en jezelf relevant videomateriaal beschikbaar moet hebben.


    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

    Pingback: Youtube | Remco Figee