Een opmerkelijke fietser dinsdag in het Philips Stadion: de driewielfiets van Google Street View reed zijn rondjes om en over het veld om 3D-opnamen te maken. PSV heeft de primeur, want nog niet eerder deed Google met zijn apparatuur een ander voetbalstadion in Nederland aan. Straks kan iedereen het stadion bekijken in 360-graden panoramafoto’s.

Navigeren door het stadion

Google Street View kwam langs met de speciaal uitgeruste ‘trike’, waarvan er in heel Europa maar zeven zijn. Via de dienst van Google, die sinds drie jaar bestaat, kunnen internetgebruikers 360-graden panoramafoto’s bekijken. Op de computer kan men straks navigeren door het stadion en foto’s in verschillende afmetingen zien, vanuit verschillende richtingen en hoeken. Google heeft al een groot deel van Nederland in beeld gebracht en ook in veel andere landen van de wereld worden straten en pleinen gefotografeerd. Normaliter gebeurt dat met een camera-auto, maar via de driewielfiets – onder meer uitgerust met een 2 terrabyte harde schijf – kunnen ook andere plekken gefotografeerd worden. Eerder gebeurde dat bijvoorbeeld onder meer op het Binnenhof in Den Haag.

Innovatief beleid PSV

“We hebben de primeur als eerste Nederlandse stadion in Google Street View”, aldus Peter Kentie, manager Marketing & Media van PSV. “Dat past in het innovatieve beleid van PSV, Google is ook partner in media-innovatie. We hadden het stadion al in 3D in Google Earth en nu ook deze primeur”, aldus Kentie. Stadionmanager Frank Wijnveld is ook verheugd dat het Philips Stadion dadelijk als eerste in Google Street View zit. “We kijken uit naar het resultaat, zodat de bezoekers ons stadion straks op unieke wijze kan verkennen.”

Geweldig dat mijn voetbalclub hier mee aan de slag is gegaan en de primeur in Nederland heeft!

Bron: PSV.nl

Comments are closed.