Na Real Time Search en Instant Search is het de beurt aan de navigatie zoekbox. Voor ons weer een nieuwe verandering / toevoeging binnen Google. De functionaliteit toont een extra zoekbox om de gebruiker te laten zoeken op de gezochte website. Bijvoorbeeld IMDB.com, de website die informatie over films beschikbaar stelt. Wanneer je IMDB in google.com (Engelse versie) invoert dan krijg je de onderstaande toevoeging in de zoekresultaten:

De functionaliteit is ook voor andere sites van toepassing zoals Wikipedia en YouTube. Je kunt het ook zien als een soort van site commando in Google.

Na een zoektocht blijkt dat deze functionaliteit niet nieuw is. In 2008 is er al op een international blog over geschreven. Dat we het nu pas zien kan te maken hebben met het feit dat Google ons standaard naar google.nl stuurt waar deze functionaliteit (nog) niet beschikbaaris .

Comments are closed.