Onlangs schreven we over Herman den Blijker met Herrie in de keuken dat op RTL 4 wordt uitgezonden. Omdat deze programma’s vaak  het belang van van search laten zien volg ik graag deze programma’s.

Gisteren was er een aflevering van ‘Dubbeltje op zijn kant’ op RTL 4. In de nieuwe uitzendingen wil John Williams bedrijven helpen die op het punt van faillisement staan. Hij geeft samen met diverse ‘experts’ hulp in allerlei vormen. In de aflevering van gisteren is ‘Brasserie het zesde zintuig’ onder de loep genomen.

Hannie en Yvo, twee hardwerkende mensen met een droom en een passie, streven er naar om van hun brasserie een succes te maken. Doesbug, waar de brasserie is gevestigd, is een gezellige plaats in Nederland. Er wordt volop gefiets en gewandeld. Kortom genoeg potentie om voldoende klanten te krijgen. Gelukkig hebben ze via het televisieprogramma weer energie gekregen om hun droom waar te maken.

Kritisch kijkend is het voor een restaurant, lunchroom of brasserie heel belangrijk om aanwezig te zijn in Google Maps. De functionaliteit van Google Maps is zeer uitgebreid en wordt steeds uitgebreider en met de komst van het mobiele internet wordt het optimaal en zoekmachinevriendelijk inrichten van je website en lokale resultaten heel belangrijk. Wat mij opviel was dat het resultaat van de brasserie in Google Maps niet goed meer is. De informatie is niet door de Brasserie zelf ingevoerd maar van een bepaalde website. Zie het zwarte kader in onderstaande afbeelding:

Gelukkig biedt Google steeds beter meer de mogelijkheid om de resultaten zelf te beheren en te verbeteren. Door dit te doen kan je onder andere flexibeler omgaan met de openingstijden. Deze staan nu nog op de oude tijden wat er voor zorgt dat potentiële klanten niet de juiste informatie lezen over de brasserie en dus denken dat ze gesloten zijn. Hier gaan we dus snel iets aan doen, want door het zien van de aflevering heb ik een klein beetje met Yvo en Hannie te doen! Voor mij zijn zij nu koning en ik de keizer. Ben je benieuwd naar de aflevering ga dan naar RTL Gemist en het Dubbeltjeop zijn kant.

Collega blogger Tom Smits is al eens wezen eten in de brasserie en ook zeer tevreden over het eten, de bediening en de sfeer. Ik ben nu zelf zeer benieuwd dus wanneer ik in de buurt ben ga ik zeker een keertje bij ze naar binnen. Voor meer informatie ga naar de website van Brasserie Het zesde zintuig.

De aanwezigheid in Google is in ieder geval hartstikke prima! Ze domineren prima de zoekresultaten. Ook de website is voor zoekmachine prima te lezen en te begrijpen.


Comments are closed.