We schreven al eerder over creatief omgaan met YouTube met de geweldige Tipp Ex campagne. Vandaag stuitte ik op weer een andere creatieve uitspatting op YouTube, ditmaal helemaal geïntegreerd in de video.

Het betreft de nieuwste clip Set Me Free van de Nederlandse artiest Perquisite (bekend van Pete Philly & Perquisite). In de clip drukt de artiest namelijk zelfstandig op voorbijkomende ‘googel’ advertenties. Erg leuk gedaan!

Speciale YouTube clip Perquisite - Set Me Free

Perquisite gebruikt zijn eigen YouTube advertenties

De clip lijkt speciaal voor YouTube gemaakt. Daarmee lijkt de artiest een signaal af te geven dat YouTube zijn belangrijkste medium is voor de clip. Belangrijker dus dan TMF en MTV. Daar kan ik me persoonlijk iets bij voorstellen. In de eerste week is de clip ruim 10.000 maal actief (!) bekeken.

Erg leuk en slim gedaan dus, maar ik ben benieuwd hoeveel kijkers van de clip deze creatieve uitspatting ook opgevallen is.

Bekijk de videoclip op YouTube: Perquisite – Set Me Free


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • Mark Bovenkerk

  Leuk! I love YouTube!