De allereerste zoekopdracht in Google liet zien dat Google Instant Search voortaan meer ingebakken zit. Middels een aan/uitknop kan je kiezen of je Google Instant Search wilt gebruiken (rechtsbovenin):

Vrijdag moest je nog naar http://www.google.com/ncr en ook ingelogd zijn. Nu heeft Google Instant Search dus voor iedereen die gebruik maakt van google.com beschikbaar gesteld. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat Instant Search is doorgevoerd op google.nl!

Google Instant Search is de laatste dagen een veel besproken onderwerp. Het zorgt ervoor dat tijdens het intikken van een zoekopdracht de zoekresultaten al worden weergegeven. Dit biedt vele mogelijkheden maar eventueel ook belemmeringen voor SEO. Het is dus veelal belangrijker aan het worden dat je op de eerste drie posities gepositioneerd bent. Google Instant Search toont namelijk drie zoekresultaten. Verder moet je hard aan de weg timmeren om vanaf zoekwoord breed tot aan de longtail vindbaar te worden om zo optimaal bereik te halen. Dit biedt weer veel kansen en maakt ons vakgebied juist weer zo leuk!

Comments are closed.