Dat YouTube dagelijks geupdate wordt ben ik al achter gekomen. De nog niet winstgevende dienst van Google krijgt steeds meer gedaanteveranderingen. In de look en feel worden steeds veranderingen doorgevoerd die dan weer positief zijn en dan weer net weer niet zijn (persoonlijk natuurlijk).

Voorheen stonden er nooit reclame uitingen op de website nu zit het er vol van. Lees bijvoorbeeld de post over video ads binnen YouTube waar ik gisteren over schreef.

Vandaag kwam ik wel een grote (bizarre) verandering tegen. Ik was niet ingelogd en kreeg aan het einde van mijn bekeken video, reeds eerder bekeken video’s tegen:

Dit is wel heel gevaarlijk natuurlijk. Zo kan je precies zien waar mensen in geintresseerd zijn. De voorbeelden bij mij zijn van minimaal een week geleden. Dit weet ik omdat ik geintresseerd was in de goals van Groningen tegen Ajax en de rode kaart van Su De vraag is hoe onthoud YouTube deze informatie. Om daar achter te komen heb ik mijn cookies en browsergegevens in Google Chrome gewist om te zien of deze bestanden de informatie bevatten. Eindresultaat nul! Zelfs college Rob de Bruyn die naast me op kantoor zit krijgt na het bekijken van de betreffende video dezelfde lijst van video’s te zien. Is het dan op IP basis? Is het browser afhankelijk? Nope! Zelfs met een mobiele verbinding komen de geassocieerde video’s naar boven:

Als ik de zoekgeschiedenis bekijk van mijn verschillende YouTube accountants staat hier niets van in:

It wil be evil! YouTube is scaring me!

Comments are closed.