Het blijft hard gaan met YouTube. Iedere week komen er weer (kleine) veranderingen bij. Vandaag kwam ik het volgende tegen toen ik zocht naar het zeer leuke liedje ‘Je Veux’ van de Franse sensatie Zaz. Een zeer interessante ontwikkeling voor artiesten en bedrijven die zich via YouTube willen promoten.

Wat is er nieuw in bovenstaand screenshot?
Bovenaan de zoekresultaten staat nu niet zomaar de volgens YouTube meest relevante video voor mijn zoekopdracht of de video met de meeste views, bovenaan staat duidelijk aangegeven de officiële video van Zaz, in combinatie met haar kanaal. De officiële video is uitgelicht en benadrukt wordt dat het kanaal/de video officieel is.
Hoewel dit de eerste keer is dat ik bovenstaande feature zie is het weer een nieuwe mogelijkheid meer views in YouTube te genereren.

En waarom is dit interessant voor artiesten en bedrijven/merken?
Iedere artiest zal de situatie herkennen dat een onofficiele video meer views heeft dan de officiële clip. In bovenstaand screenshot is hier ook bijna sprake van. Video drie heeft bijna net zo veel views als de officiele clip.
Op zich is er niets mis met user generated video’s, in tegendeel het geeft ook fanbeleving aan, maar vaak is die video van de fan niet meer dan het nummer met een powerpointpresentatie, of een slecht opgenomen live versie. Jammer natuurlijk, want in de officiële clip is veel moeite gestoken en deze  is natuurlijk vele malen mooier. Voor de beleving heb je liever een kijker van de officiële clip dan van een user generated video. Bovendien kun je via je eigen clip de kijker in contact brengen met meer video’s, bijvoorbeeld andere clips. Meer beleving creëren rondom je merk en je branded channel (dat lijkt de voorwaarde om als ‘official video’ aangemerkt te worden). En daarom is de nieuwste YouTube feature zo interessant! YouTube helpt de officiele video te promoten en daarmee meer views en merkbeleving. Want uiteindelijk klikken we allemaal liever op de clip die als officieel aangemerkt staat, dan op het filmpje in slechte kwaliteit uit het publiek. Want uiteindelijk wil ook de kijker de beste video zien en horen.
  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Mark

  Uiteindelijk gaat het hier ook om de twee belangrijkste dingen van google. 1 relevantie en 2 inkomsten genereren.

 • Pingback: Tweets die vermelden YouTube helpt officiële video’s promoten - SEO @ markbovenkerk.nl -- Topsy.com

 • nicole

  Deze stelling is helemaal niet waar. Hoe komt het dan dat ik een filmpje op Youtube plaats en iemand anders download mijn filmpje waar ik zoveel tijd heb ingestoken.en zijn/haar filmpje wordt als officieel bestempeld na een paar dagen??? Een gestolen filmpje is dus het officiële filmpje?

 • Jaski Trap Mixes

  Waarom staat er geen uitleg bij hoe je je video ook daadwerkelijk officieel kan maken?