Topmerken vinden hun weg naar social media-strategie kopt Emerce vandaag in een nieuwsbericht. Volgens de derde editie van de Social Media Monitor, dat de aanwezigheid van bekende merken op linkedin, hyves, Twitter, Facebook en YouTube bestudeerd.

Geweldig nieuws dat volgens het onderzoek Opel het goed doet op YouTube! Volgens Emerce: “YouTube is voor het eerst meegenomen in het onderzoek. Van de 100 merken heeft 40 procent een eigen kanaal. De activiteit binnen deze kanalen is erg laag, YouTube wordt vaak gebruikt om video’s te parkeren. Opel daarentegen, weet hoog te scoren met activiteit op YouTube, door exclusieve previews, reclame en ervaringen te delen in video.”

In bijbehorend rapport is het volledige bericht over YouTube te lezen (pagina 44):

De reden waarom ik hierover blog is omdat ik trots ben op het resultaat. Opel heeft o.a. een training over YouTube van mij gehad waarin ik de ideale strategie aan ze heb uitgelegd. Dat ze vervolgens hier optimaal mee omgaan is aan het online team van Opel zelf te danken! Esther namens mij proficiat met dit goede resultaat.

[update 01-09-2010]
Esther Roodklif, manager Communicatie, Internet & CRM bij Opel Nederland is blij met de uitverkiezing van het Opel YouTube kanaal:  “Dit is een mooie pluim voor de tijd en effort die we in dit kanaal hebben gestoken. We wilden onze doelgroep op een andere manier laten kennismaken met Opel en alles waar we voor staan. Door bij de introductie van het kanaal de nieuwste Opel Astra commercial daar in première te laten gaan, hebben we maximaal gebruik gemaakt van de vele mogelijkheden die de online inzet van video’s biedt. Deze video is inmiddels ruim 18.000 keer bekeken.”


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • Paul A

  Iets met thoughtleader enzo…!? :-) Toppi!

 • Mark

  @Paul A, zeker iets met thoughtleader! We kunnen en mogen er echt trots op zijn!

 • Pingback: BCC Low Pricing High Service nu ook op YouTube