Woensdagnacht, twitter op zijn gat! Nederlanders denken dat je gratis kan pinnen bij een transactie van 250 euro.

Normaal gesproken is een ‘tweet’ niet erg maar wat als duizenden mensen via twitter hun volgers informeren over de laatste problemen bij de ING Bank. Volgens een beginnenling kon je namelijk 250 euro gratis bij de pinautomaten pinnen. Niet alleen de ING is hierbij naar voren gekomen, ook andere Nederlandse banken kregen te maken met deze hoax. ABN Amro, de Rabobank en de SNS Bank hadden woensdagavond een hit en run bij hun pinautomaten staan.

De Nederlandse Bank haalt in de Metro vandaag een belangrijk hedendaags probleem aan. De toezichthouder van de DNB stelt een onderzoek in en is geschrokken van de snelheid waarmee het gerucht zich verspreidde en de impact ervan. Voor de bankwereld is het een nieuw fenomeen. Wij zullen net als de banken goed moeten nadenken welke gevolgen de opkomst van social media heeft voor het geldverkeer. Volgens Kees Verhagen zullen we dit fenomeen zeer serieus moeten nemen.

Bij het laatste haalt Kees Verhagen een belangrijk punt aan. Twitter moet serieus genomen worden. Waar we eerder merkte dat Carglass goed kon zuigen waren nu de banken het doelwit. Het probleem bij de actie is helder, wanneer er voor langere tijd in een zeer korte tijd veel geld wordt opgenomen dan trekken de computers die de transactie afhandelen het niet meer. Hierdoor kunnen mensen pinnen die al maximaal rood stonden. Voor hun gevoel konden ze dus gratis pinnen, niet verstandig dus want iedereen weet dondersgoed dat een pinautomaat meer is dan een simpele flappentap, het is geen krokettenmachine van de FEBO.

Hoe kan je social media nu serieus nemen. Heel eenvoudig…eer voor ge begint en denk er goed over na. Wanneer je je mengt in de social media dan moet je hier goed naar handelen. Via Clipit, de marktleider in de online media monitoring, kwamen donderdagmorgen al de eerste gemeten berichten binnen druppelen:

Gelukkig heeft de Rabobank goed nagedacht en konden ze snel en gemakkelijk de gehele impact van deze social media actie monitoren. Hoeveel is er over je geschreven, wat schreven de mensen nu precies en hoe kunnen we hier leering uit halen. Hoe kunnen de banken dergelijke problemen de volgende keer beter aanpakken. Is het inzetten van een webcare team voldoende. Een team van medewerkers dat via een officieel twitter account reageert op dergelijke tweets en er zo voor zorgt dat mensen sneller geneigd zijn het bericht als ‘nep’ te beschouwen? Moet Twitter verstandig worden om bedrijfsaccounts net als beroemde mensen als verified toe te laten kennen! Dat lijkt me zo wie zo een goede om te doen!

Social media monitoring, het blijft belangrijk maar o zo moeilijk!


    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

    Pingback: Tweets die vermelden Monitoring social media blijkt cruciaal - SEO @ markbovenkerk.nl -- Topsy.com