Hoe kun je ervoor zorgen dat je YouTube video zoveel mogelijk wordt bekeken? Het antwoord lijkt voor de hand te liggen: creëer zoveel mogelijk touchpoints met de doelgroep als mogelijk. Plaats de video op sociale netwerken en in de nieuwsbrief, maar zoek het ook dichter bij huis: je eigen website.

Op de eigen website komt de doelgroep en op de eigen website worden video’s bekeken. Dat beseffen veel organisaties, maar desondanks worden video’s op bedrijfssites vaak in een ander formaat dan YouTube geplaatst. Alle views die de video’s op de website genereren tellen op die manier niet mee voor de counter op YouTube. Zonde! Waarom al deze views ‘verloren’ laten gaan en een sneeuwbaleffect van je video tegenhouden? En dat terwijl YouTube voldoende mogelijkheden biedt om video’s op een grafisch verantwoorde wijze te embedden.

Hoe het ook kan: Last World festival
Hoe een video optimaal geïntegreerd kan worden op de eigen website laat Last World Festival zien. Om te beginnen wordt de video getoond als intro op de homepage:
YouTube integratie: Last World festival intro
Na de intro gaat de bezoeker naar een flashomgeving, waar men de trailer nogmaals kan bekijken. Wederom in YouTube formaat, en bovendien op mooie wijze verwerkt in het geheel:

YouTube integratie binnen flashomgeving - Last World festival

Hier had ook tweemaal gekozen kunnen worden voor een ander formaat dan YouTube, maar Last World Festival haalt op deze manier het maximale aantal views uit haar eigen website.

Wat levert integratie van YouTube op de website op?
De video (trailer) van Last World Festival staat pas sinds een aantal dagen online (29 juli), maar heeft nu al 3.000 views geregistreerd. Daarmee is het nieuwe festival hard op weg om al voor aanvang van het festival meer views te genereren dan het vergelijkbare festival Dominator, dat in drie maanden tijd 10.000 views behaalde.

Mede door de integratie van de video op de website zal dit aantal voor Last World slechts een kwestie van tijd zijn.


    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

    Pingback: Tweets die vermelden Meer views in YouTube? Integreer YouTube video’s op je website - SEO @ markbovenkerk.nl -- Topsy.com