Bert van Marwijk en zijn mannen hebben het geflikt. Ze hebben Nederland in extase weten te brengen. 11.2 miljoen Nederlanders zaten afgelopen zaterdag aan de buis gekluisterd. We wonnen mooi van Brazilië door twee doelpunten van de kleine man van Nederland, Wesley Sneijder. Heel Nederland zat te kijken naar Nederland tegen Uruguay (12.3 miljoen kijkers) met een uiteindelijke 3-2 winst voor de oranje leeuwen. Weer 3 Doelpunten voor Oranje!

Uw verslaggever niet ter plaatse Mark Bovenkerk vertelt:
Vanavond 6 juni 2010 schrijft Nederland weer historie door ons voor de derde keer in het WK-bestaan naar de finale te knallen. Nederland won met 3-2 van het Uruguay door goals van Giovanni van Bronckhorst in de 18e minuut. Hij kegelde van ruim 20 minuten diagonaal de bal vol in de rechterkruising. Doelpunt voor Oranje! Later in de eerste helft redde hij ook nog een bal op de lijn nadat Stekelenburg uit moest komen door een te korte terugspeelbal. Helaas gingen we gespannen de rust in met een 1-1 gelijke stand. Diègo Forlan schoot van afstand op goal. Het zicht van Maarten Stekelenburg werd belemmerd en de bal vloog er in.

Met een gelijkspel de rust in kwam Nederland vervolgens beter de tweede helft in. Na een kwartier gespeeld te hebben schoot Wesley Sneijder ons naar een voorsprong. Robin van Persie, niet succesvol in de afronding, maar wel heel erg nuttig stond goed voor het schot waardoor de keeper te laat kon anticiperen. Doelpunt voor Oranje!

Enkele minuten laten was Nederland weer succesvol. Arjen Robben…de man van glas maar met zeer snel hechtende hamstrings…kopte, jaja kopte, Nederland naar een comfortabele 3-1 voorsprong. Doelpunt voor Oranje! Dirk Kuijt was de aangever maar speelde verder niet zijn beste wedstrijd van het seizoen. Het is hem vergeven want Dirk heeft de andere wedstrijden kei en kei hard gewerkt.

Arjen Robben maakt de 3-1 tegen Uruguay oo het WK 2010 in Zuid-Afrika

In de laatste slotminuten werd het toch weer spannend. Volgens WK 2010 traditie liet Nederland haar tegenstander toch nog dichtbij komen waardoor de laatste minuut in blessuretijd nog tot ongekende spanning leidde. Mijn man van het WK, Mark van Bommel, reuze nuttig, effectief en vanouds irritant voor de tegenstander kreeg nog een ‘vreemde’ gele kaart. Maar het maakt niet uit. Na 1 minuut langer doorgespeeld te hebben kreeg Nederland wat ze wilde. Het allermooiste geluidje van de wedstrijd. Het eindsignaal van de scheidsrechter uit Oezbekistan.

Nederland wint met 3-2 van Uruguay.

Eindstand Nederland – Uruguay WK 2010 Zuid-Afrika

Aanstaande zondag om 20.30 uur mag Nederland aantreden tegen Spanje of Duitsland. Schrijven we geschiedenis door op 11 juli 2010 voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis wereldkampioen te worden. Gaat de tweede gouden Nederlandse voetbalgeneratie het redden?
Ik kom er nog bij u op terug.

Zo nu eerst een … Jupiler!

Voor meer bronmateriaal zie de website van de NOS.

Owja en toch nog een searchitem. Google werkt zijn statistieken rap bij:

De Nederlandse uitslagen op het WK door Google weergegeven

Comments are closed.