Aanstaande vrijdag gaat het gebeuren. Op 11 juni gaat het WK 2010 van start. In Zuid Afrika zullen de oranje mannen het dit jaar moeten gaan doen. Zal het succes van 1974 en 1978 een beter vervolg krijgen en zullen we onszelf dan echt ‘Wereldkampioen’, ‘de beste van de wereld’ of ‘Weltmeister’ noemen.

Ook in de zoekresultaten gaat de strijd onverminderd door. Google heeft inmiddels een schitterende toevoeging gedaan als je zoekt op WK 2010:

Het WK 2010 schema via Google

Het WK 2010 schema via Google

Google helpt je zo om op de hoogte gehouden te worden. Erg handig dus!
Wat je ook ziet is dat de trend op het invullen van voetbalpoules toeneemt. Het gaat de laatste jaren er niet alleen maar om wie de uitslagen correct heeft. Vaak zie je ook losse vragen bij een voetbalpoule tevoorschijn komen. Ook hier helpt Google je met het bepalen van de juiste zoekopdrachten. Wie zijn zoekopdracht zal beginnen met het woord ‘aantal’ ziet al gelijk een suggestie voor het aantal gele kaarten op het WK 2006 in Duitsland.

Google suggesties aantal

Google suggesties op ‘aantal’

Blijkt toch dat mensen hier veel naar op zoek zijn. En dat zal me niets verbazen dat één van de vele open vragen bij de voetbalpoules te maken heeft met het aantal uitgedeelde gele kaarten op het WK van 2010.

Zoek je op ‘aantal gele’ dan krijg je al een uitgebreide suggestielijst van gele en rode kaarten op verschillende WK’s. Met die cijfers zullen veel mensen het gemiddelde willen achterhalen:

Google suggesties aantal gele

Google suggesties op ‘aantal gele’

Heel interessant om te zien is dat de trend hierin de laatste maanden is ontstaan. Via Google trends zien we dat op de ‘open vragen’ vanaf medio april weer zoekvolume is ontstaan:

Google Trends WK

De Google Trends op kaarten en doelpunten

Kijken we naar het wk 2010 en het stemmen wat we woensdag weer mogen doen dan zien we toch duidelijk waar onze interesses liggen:

De Google Trend tussen het WK en Politiek

De Google Trend tussen het WK en Politiek

Voor diegene die zich met de openstaande vragen moeten bemoeien maak gebruik van de website van de Fifa


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Tom

  En als je benieuwd bent naar de status van Malaria in Zuid-Afrika op dit moment, dan kun je terecht op
  http://www.epiresult.com/

 • Tom

  En als je in Google zoekt naar “World Cup” en helemaal naar beneden scrollt zie je een leuke Easter Egg :-)

  • Mark Bovenkerk

   Tom bedoeld dit:
   Goooal volgens Google