Lokale zoekresultaten; ze zijn eerder regel dan uitzondering in de zoekresultatenpagina’s van Google. Mede daarom kwam Google vorige week met een update van Google Places (voorheen Google Local).

Maar helpt de integratie van local search de zoekvraag van zoekmachinegebruikers te beantwoorden? Zeker niet altijd, zo blijkt als ik vanuit Nijmegen zoeken naar een budgethotel. Want, is een budgethotel in de stad waar ik woon interessant?

budgethotel Nijmegen

Liever had ik meer organische resultaten zien. Google is echter niet voor één gat te vangen. Achter de locatie Nijmegen staat de optie ‘locatie wijzigen’, zodat ik alsnog mijn zoekopdracht kan specificeren.

Mijn zoekvraag werd in eerste instantie echter niet beantwoord en daardoor heb ik ondertussen al lang weer een nieuwe zoekopdracht gegeven. In plaats van de locatie te wijzigingen.

Na het eerste zoekresultaat heb ik mijn zoekopdracht specifieker gemaakt. Ik zoek direct op ‘goedkoop hostel Brussel’, want daar wil ik naartoe.
hostel Brussel

Nu voldoen de lokale zoekresultaten zeker aan mijn zoekvraag. Dat beseft ook Google, de optie ‘locatie wijzigen’ is verdwenen.

Drie hostels op de eerste pagina van de zoekresultaten. Ze trekken direct mijn aandacht. Grote kans dat ik op één van deze zoekresultaten zou klikken als ik écht op zoek zou zijn naar een hostel in Brussel. Daarmee zou Hostel Grand Place (centraal, geen jeugdherberg en goede beoordeling) een interessant prospect binnenhalen. Die wil je als bedrijf niet missen! Zorg dus dat je ook in lokale zoekresultaten vindbaar bent als bedrijf, want local search beantwoordt vaak de juiste zoekvraag.

Comments are closed.