Het klinkt misschien gek maar heb je de wereld wel eens in 3d gezien? Google Maps heeft een nieuwe aanvulling in Google Maps Street View gedaan. Sinds een ander half jaar is Google Street View in Nederland en zijn ze druk bezig geweest om de wereld letterlijk op de kaart te zetten. Door middel van auto’s, fietsen en weet ik wat nog meer voor vervoersmiddelen hebben ze bij Google veel geïnvesteerd in Street Views. Dat het gemakkelijk is is zeker. Want iedereen komt wel eens in de situatie dat hij ergens moet zijn en niet precies de omgeving kent. Door Street View kan je wel je herkenningspunten gaan verkennen.

Sinds gisteren en vandaag zie ik een nieuwe functie in Google Maps. Vandaag ben ik weer in het centrum van Nijmegen op verkenningstocht naar een bepaalde kroeg. Door middel van Google Maps en Street View wilde ik mijn horizon verbreden en toen stuitte ik op het feit dat het Street View mannetje een nieuwe bril heeft gekregen. Deze bril bestaat uit een rood en blauw glas of te wel 3d Street View:

Orgineel:

3d versie:

Ik zie helaas geen verschillen alleen paar kleuren in het plaatje. Zou het een 1 april grap zijn net als de koeiengeluiden, YouTube ASCI text en de “Where am I”?

Nuttig? Nee! Leuk? Ja!


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • Nerd

  Je hebt wel een 3D-bril nodig he nerd.

  • Mark Bovenkerk

   Thanks voor de tip!

 • Eugene

  oh ja,… over 3d,… deze moet je dan ook zien:
  http://www.ted.com/talks/blaise_aguera.html
  (“ergens naar binnen gaan” beschouw ik ff als 3d, ok?)

  helemaal uitkijken graag, you’ll be flabbergasted. Dat is nog ’s een presentatie geven hahahaha. Jammer dat je er niet was vrijdag.