Dat Google steeds meer inzet op een ‘social media integration’ weten we allemaal. Log maar eens in op YouTube en je krijgt meteen suggesties om je te abonneren op ‘vrienden’ die in je adresboek van Gmail staan.

Onlangs werd Google al verrijkt met ‘real time results’ uit Twitter. Vandaag ontdekte collega Frank dat er bij LinkedIn- resultaten extra informatie werd getoond. Ook wanneer een Facebook-account terugkomt in de zoekresultaten wordt er aanvullende informatie getoond.

Bekijk het volgende resultaat maar eens. We zochten zojuist even op de kersverse blogger van deze blog en zie de grijze tekst in de zoekresultaten:

Social integratie in Google Zoekresultaten

We zien meteen welke vrienden onze collega heeft op zijn Facebook en bij  het LinkedIn resultaat zien we meteen zijn huidige functie. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat Google ook Hyves toe gaat voegen aan deze verrijking. (Het getoonde resultaat van Hyves is overigens een andere Rob)

Wat is het volgende? Ook de laatste tweet tonen indien een Twitter-account in de resultaten terugkomt. Dat biedt in ieder geval leuke mogelijkheden. Als je nu namelijk een twitterresultaat bekijkt wordt je niet echt getriggerd om onze collega te gaan followen:


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Mark Bovenkerk

  Leuke integratie…echter vraag ik me natuurlijk af wat de meerwaarde is van dergelijke toepassingen. Als ik op mark bovenkerk Google krijg ik ‘blogger @ dutchcowboys’ terug. Als ik dit wil wijzigen wordt dat lastig.