ai ai ai…ik hoopte al dat ik er een keer iets over kon delen. Google maakt ook gebruik van haar machtspositie om Google Chrome te promoten. Nu kwam ik op YouTube de volgende banner tegen:

Grafisch vind ik de banner heel erg orgineel. Het trekt zeker mijn aandacht. Nu zie je in het plaatje dat Google reclame maakt voor haar website googlechrome.nl. Daar zit nu net een paar leuke SEO issues aan vast:

 • Er wordt geen gebruik gemaakt van een zogenaamd wildcardredirect. Hierdoor wordt bezoek niet afgevangen dat rechtstreeks googlechrome.nl invoert in de adresbalk. Jammer gemiste kans om bezoekers op de website te houden.
 • De redirect die vanaf het domein googlechrome.nl wordt gebruikt is niet SEO vriendelijk. Er wordt gebruik gemaakt van een meta refresh:, jammer gemiste kans om linkpopulariteit door te geven.

 • Website geïndexeerd en daardoor dus duplicate content. Niet geheel volgens de Google Richtlijnen:

 • (Update) De backbutton werkt ook niet meer door de meta-refresh.

Kortom…Google heeft nog een paar kleine SEO slagen te maken!


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Eugene

  Misschien gewoon een spam-report indienen vanwege de duplicate content? Dan weten we meteen of dat echt zin heeft :)

  Punt 4: De backbutton werkt ook niet meer. (door de http-equiv=”refresh”).

  • Mark Bovenkerk

   Ik heb je punt er aan toegevoegd.