Eindelijk weer een SEO mening op m’n blog na de vele persoonlijke berichten. Op vele blogs en veel gelezen websites wordt al veel gesproken over Google Personal Search dat samen wordt gesmolten met de natuurlijke zoekresultaten zonder ingelogd te zijn bij Google.

Waarom ik me afvraag of dit de SEO marketeers weer wakker maakt komt door het feit dat het in mijn ogen nog steeds ‘vaag’ is wat Google aan het doen is, en dat doen ze graag :). Als het echt in grotere lijnen doorgetrokken gaat worden dan kunnen we onze borst nat maken want één ding is dan volgens mij heel belangrijk:

Sluit de landingspagina aan bij de zoekopdracht.

Wanneer dit niet het geval is dan vindt de doorsnee internetter en zoekmachinegebruiker de ‘back’ of ‘vorige’ toets maar al te goed (voor de insiders…de backspace werkt ook). Ze kijken naar andere resultaten en klikken zo verder. Wanneer dit gebeurt dan heeft dat vanaf nu ook dus consequenties voor je rankings. Natuurlijk een goede zaak want hierdoor zullen aansluitende websites die daadwerkelijk de zoekvraag afvangen beloond worden.

Het maakt het er voor de SEO marketeers alleen niet makkelijker op want als het snel en stevig wordt toegepast dan weet je niet of je van origine een goede positie hebt. Daarom ben ik wel van mening dat het goed is om een ‘rank checker’ ernaast te hebben lopen. Als de basis niet goed is dan moet je daar eerst aan werken (techniek, content en linkpopulariteit). Daar komt dus nu een vierde stap bij…aansluiting, bij gebrek aan een beter woord.

Komt er dan uiteindelijk een samensmelting tussen search en usability? Moet creatie eindelijk gaan sparren met marketing en vica versa natuurlijk? Gaan goed gepositioneerde websites die niets te zoeken hebben in de top rankings eindelijk weggedrukt worden? Dit zijn punten die ik me voor de toekomst wel erg afvraag. Ik ga me er maar eens even goed in verdiepen.

To be continued!


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Eugene

  Alt en pijltje naar links is ook terug (of Back). Overigens… hoe meet/weet Google dan de Back-toets als je opent in een nieuwe tab (ctrl-click) of een nieuw venster (shift-click).

  Relevantie is altijd belangrijk (dus sluit de landingspagina aan bij de zoekopdracht). Je komt maar al te vaak de vergelijkings-sites tegen bij een consumtent-zoekopdracht. Meestal zit ik daar niet op te wachten, de Kelkoo´s enzo. Dat betekent vaak het aanpassen van de zoekopdracht met -kelkoo :)

  Het wordt echt een ranking the stars, of sites beter gezegd. Google houdt echt wel bij welke sites als ‘goed’ worden aangeklikt, de gemene deler van alle google accounts geeft een goed beeld. En daar komt gelijk het slechte in de mens naar boven (bij mij wel….), ga ik dan met 15, 25, 50 of 100 verschillende accounts de concurrent lekker wegklikken door je eigen site bij verschillende zoekopdrachten de voorkeur te geven. (wel allemaal vanaf verschillende ip-adressen anders hebben we daar het eerste geval van popularity fraude te pakken.

  Anyway, ik dwaal af. Bottomline is dat content nog steeds king is. Geen ontkomen aan en dat is maar goed ook. Het is het bestaansrecht van Internet, daarmee is het groot geworden.