Afgelopen dinsdag, 15 december, heeft Centraal Beheer Achmea een nieuwe website in de lucht gebracht. Dat de website flink verbeterd is kan je in één opslag zien. De oude website, welke al zeker een jaar of 8 oud was, voldeed niet meer aan de laatste webrichtlijnen en vooral ook niet aan de hedendaagse verwachtingen en eisen van de doelgroep. Zo moet een website eenvoudig aan te passen zijn, is SEO een heel belangrijk aspect voor het verkrijgen van bezoek, en wil het oog natuurlijk ook wat.

De oude splashpagina

De oude website bevatte een splashpagina waar de gebruikers konden kiezen tussen particulier, zakelijk en algemeen. Voor de meeste bezoekers van de website is dit een storende extra klik naar hun informatie. Op de nieuwe website is er bewust gekozen om de homepage voor de particulieren gebruikers in te richten. Dit omdat uit onderzoek de particulieren doelgroep vele malen grote is dan de zakelijke doelgroep, logisch toch? Maar helaas zie je nog vaak genoeg dat websites of bedrijven deze beslissing niet durven te nemen.

Gaan we inhoudelijk kijken naar de website dan is de nieuwe website echt een verbetering. Het enige wat er op dit moment nog niet optimaal is zijn de URL’s. Deze zijn nog niet zoekmachine- en gebruikersvriendelijk maar dat weet Centraal Beheer en er is mij aangegeven dat bij de volgende update de URL’s zoekmachinevriendelijk zijn.

In de verzekeringsbranches is een zoekterm als ‘autoverzekering’ erg belangrijk. Wil je er in Google mee adverteren dan kan je de portomonee opentrekken want hedendaags kost een dergelijke term gauw 5 euro per klik. Iets wat je natuurlijk niet wil gaan betalen. Doordat adverteren veel budget kost is het heel effectief om goed vindbaar te zijn binnen de natuurlijke zoekresultaten. Hiermee bespaar je dus veel geld.

Het begrijpen van online marketing is zo moeilijk nog niet, het moeilijkste zit hem in het overtuigen dat de juiste beslissingen en keuzes genomen worden aan de juiste mensen binnen een organisatie.

De website bevat overall de meeste belangrijke zoekmachine- en HTML elementen waardoor de basis van de website goed is ingericht. Dan komt het op de invulling van de website en detailpagina’s aan. Elke pagina heeft redelijk voldoende content. Niet te weinig en niet te veel. Het leest gewoon lekker en ook de plaatjes erbij vertellen precies waar een pagina over gaat.

De nieuwe autoverzekerings pagina van Centraal Beheer Achmea

Linkpopulariteit is een ander belangrijke factor binnen het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Ik heb het al veelal geroepen op dit blog dat bedrijven met het live zetten van hun nieuwe website vergeten een URL migratie door te voeren, of soms nog erger een verkeerde URL migratie, en daarmee de linkpopulariteit soms tot het ergste aan toe zo in de prullenbak gooien. Het gevolg is dat je het bezoek wat je door je positiedalingen vaak verliest moet gaan compenseren met de betaalde advertenties en daar wordt alleen Google gelukkig van. Met het fungedeelte heeft Centraal Beheer een fantastische linkmagnet. Wie kent de commercials op YouTube niet waarmee ze binnen de tweede grootste zoekmachine van Nederland hun merk branden! Ik ben blij en oprecht trots dat ik daar mijn steentje aan bij heb kunnen dragen.

Het zal wel duidelijk zijn dat Checkit, Centraal Beheer Achmea heeft begeleid met het live zetten van de nieuwe website. Middels de langdurige klantrelatie en samenwerking mogen we uiterst tevreden zijn over het eindresultaat. Ik wens Centraal Beheer daarom ook veel plezier toe met haar nieuwe website. Mijn contactpersoon Mark Tober, online marketeer bij Centraal Beheer, vertelde mij het volgende : “Bedankt voor de prettige samenwerking om onze nieuwe site op alle fronten SEO proof te ontwikkelen.”

Als afsluiting wil ik vertellen dat ze bij Centraal Beheer gelukkig niet Apeldoorn hoeven te bellen.

Comments are closed.