Zoals de meesten wel weten ben ik zeer actief als Zwarte Piet tijdens de Sinterklaasdagen. Daarnaast probeer ik als intermediair ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk ouders de juiste Zwarte Pieten kunnen vinden om zo hun kinderen de glimlach te geven die met geen cadeau te verkrijgen is.

Omdat ik op de website gebruik maak van professionele foto’s zijn zeer veel mensen geintresseerd in die foto’s. Daar komt nu het mooie bij kijken…foto’s behoren veelal onder de auteursrecht en mogen niet zonder toestemming van de eigenaar gebruikt worden. Deze regel wordt veelal doorbroken en mensen / websites gebruiken de foto’s zonder toestemming. Hier komt het voordeel van imagesearch naar boven!

Via Google Images en Bing Images kwam ik erachter dat verschillende websites gebruik maken van mijn foto’s. Dit wil ik niet…zeker niet wanneer er geen bron of iets dergelijks genoemd wordt. Via Bing Images zag ik dat een niet nader te noemen entertainment website mijn Zwarte Pieten foto en bijbehorende tekst zonder mijn toestemming gebruikt op de website. Toen ik de eigenaar telefonisch opbelde met het verzoek om de foto te verwijderen is mij medegedeeld dat ik mijn foto’s maar had moeten beveiligen…iets wat a niet hoeft en b niet te doen is omdat er genoeg mogelijkheden zijn om foto’s van een website te verwijderen. Wat mij ook verbaast, en wat ik heel triest vind, is dat de website niet in staat is om zelf teksten te kunnen schrijven en dat mijn tekst ook gebruikt is waar alleen Cuijk vervangen is door Rotterdam. Hieronder zie je een screenshot van de mijn zoekresultaat in Bing.

Zo wordt een nadeel (andere vinden via internet heel gemakkelijk beeld materiaal voor scripties, blogposts etc.) van Image Search ook een voordeel.


    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

    Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

    Pingback: Unieke content het blijft lastig - SEO @ markbovenkerk.nl