google-adwords-logoDe laatste tijd is Google Adwords vernieuwd met allerlei snufjes en nieuwe look en feels! Mijn collega’s schrokken zich de afgelopen week rot toen bleek dat diverse campagnes gewoon ‘foetsie’ waren. Wat blijkt, door de nieuwe interface van ‘Mijn klantencentrum’ heeft Google iets niet helemaal lekker op orde. Wanneer je de interface weer terug zet naar de oude instellingen zie je de namen wel allemaal beschikbaar.

Na onderzoek blijkt dat sommige accountnamen worden omgezet naar het e-mailadres van het account. Deze kan je wel terugvinden in de selectiebox van ‘Naar klant’ aan de bovenkant van Google Adwords. Het e-mailadres komt terug op de plaats waar het account normaal weergegeven wordt. Stel dat een account ‘Janssen visboer’ heet en de daarbij behorende e-mailadres is lekkerbek@janssenvisboer.nl dan staat ongeacht de l van lekkerbek het op de plaats van de J van Janssen visboer.

Google heeft ze dus niet kwijt gemaakt maar het is even zoeken en niet geheel duidelijk. Kan je er nog niet goed aan wennen zet dan gewoon lekker de interface weer terug in de oude stijl:

google-adwords-terug

Comments are closed.