Nu gisteren bekend is geworden dat de DSB Bank failliet is verklaard staat er een hoop te gebeuren. De panden worden verkocht / verhuurd, rekeningen worden betaald, meer dan 1000 mensen verliezen hun baan en misschien nog erger vind ik dat er een hoop mensen werkelijk in de ‘shit’ zitten. Dan heb ik het niet over de mensen die meer dan een ton op een spaarrekening hadden staan, want als je dat hebt heb je veel meer dan de gemiddelde Nederlander. Kortom het blijft een vervelende situatie voor iedereen.

Op Dutchcowboys verscheen de post over ‘lenen.nl’ en wat daarmee gaat gebeuren. Nu heb ik uit eigen interesse eens bekeken van wie de domeinnamen zijn. Dit kan je doen door SIDN te raadplegen. Lenen en de andere domeinnamen vallen allemaal onder de DSB Internet holding. Hebben ze in mijn optiek toch wel heel netjes gedaan.

SIDN gegevens van lenen.nl

SIDN gegevens van lenen.nl

Zo vind ik het mooi om te zien hoe veel domeinnamen ze geclaimd hebben. En daarbij zijn het ook nog kwalitatieve domeinnamen. Dit in tegenstelling tot andere domeinnaamboeren.

Hoe gaat de curator straks bepalen hoeveel de domeinnamen waard zijn? Normaal gesproken is een domeinnaam voor een euro of vijf te claimen. Dit geldt echter niet voor reeds geregistreerde domeinnamen. Als we kijken naar lenen.nl dan heeft deze website een online waarde opgebouwd. Het domein is al 11 jaar actief, heeft bij Google een hoge waarde opgebouwd op ‘lenen’ gerelateerde zoektermen. Kortom de website is geen vijf euro waard. Maar zal een curator hier ook naar kijken? Zou deze beste persoon weten en nog belangrijke begrijpen dat website vaak meer waard zijn dan de meeste mensen denken?

Op de website Bizinformatie kan je bepalen wat de waarde is van een domeinnaam. Lenen.nl is volgens de website meer dan 27.000 euro waard. Bekijk het hier zelf.

De waarde van lenen.nl bepaald door Bizinformation

De waarde van lenen.nl bepaald door Bizinformation

Als ik andere domeinnamen van de DSB bekijk liggen deze ook in deze koers. Zo is postkrediet.nl 23.500 euro waard en is Frisia zelfs 51.000 euro waard. Schitterende bedragen natuurlijk. Helaas is het lang niet genoeg om alle gedupeerden te kunnen helpen.

De waarde van Frisia

De waarde van Frisia

De waarde van postkrediet

De waarde van postkrediet

Om de waarde te bepalen kan er gekeken worden wat de dagwaarde van gerelateerde zoektermen zijn in Google met behulp van de verkeersschatter. In mijn controle heb ik een paar zoektermen ingevoerd en kreeg ik het volgende terug van Google.

De verkeersschatter van DSB gerelateerde termen

De verkeersschatter van DSB gerelateerde termen

Hier zie je aardige bedragen in staan. Zo is de zoekterm ‘postkrediet’ zeker een euro of 5 per klik waard en wordt er wereldwijd 2900 keer door Google op gezocht. Laat hier 10 procent van doorklikken. Kom je op een bedrag van 1450 euro uit per maand. Is toch ruim 17.000 euro op jaarbasis voor één zoekterm. Kortom…volgens mij kan de DSB nog wel wat geld verdienen uit de online dagwaarde van haar geregistreerde domeinnamen.

Rest vraag wanneer de veiling van de domeinnamen gaat gebeuren? Goed gewaardeerde domeinnamen, hoge posities in de natuurlijke zoekresultaten maar wel met een DSB verleden. Genoeg redenen om eens na te gaan of het voor een ander bedrijf kansen of mogelijkheden biedt en of het zin heeft om een domeinnaam te kopen!

Gaat Dirk nog persoonlijk zijn meta data optimaliseren zodat deze weer aansluit bij de relevante situatie:

Het zoekresultaat als gezocht wordt op 'DSB Bank'

Het zoekresultaat als gezocht wordt op 'DSB Bank'

DSB Bank | was goed voor je geld
Te koop! Diverse goedscorende domeinnamen voor de financiële markt. Denk aan frisia, postkrediet en lenen.nl. Meer informatie bel de curator.
www.dsbbank.nl/

Comments are closed.