Vanmorgen kwam ik tot de conclusie dat Google soms robots instructies in de HTML code links laat liggen. Wanneer je zoekt op ‘verzekeruzelf‘ zie ik op de derde positie een affiliate pagina (www.brandstof-zoeker.nl/link/1/). Deze pagina is op 5 oktober 2009 voor het laatst bezocht door de Googlebot.

resultaat-met-robotsinstructie

Als ik op deze pagina klik kom ik uit op de website van ‘VerzekerUZelf’. Gewoon affiliate, niks mis mee lijkt me. Wat me wel verbaast is het feit dat er in de code van de website brandstof-zoeker.nl gewoon een nette ‘robots instructie’ aanwezig is om de pagina niet te indexeren (noindex):

code-met-robotsinstructie

Ik vraag me daarom ook af, negeert Google tegenwoordig deze instructie, is het een ongelukje en heeft Google het over het hoofd gezien? Komt het omdat er na de instructie een meta tag refresh wordt gebruikt? Ik kan het me allemaal niet voorstellen…daarom vraag ik me af wie hier een idee in heeft. Op diverse blogs lees je dat de code gewoon goed is.


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • Eduard Blacquière

  Leuke case, Mark.

  De pagina die rankt heeft inderdaad de meta robots tag op noindex,nofollow staan.

  Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Google deze meta robots tag negeert.
  Wat mij betreft, kunnen dan de volgende zaken aan de hand zijn:

  – De pagina heeft de meta robots tag er onlangs op gezet en Google heeft dit nog niet verwerkt in de index
  – Hierop doorgaand: Google heeft wellicht moeite met de meta refresh redirect of ziet uiteindelijk de 302 naar verzekeruzelf.nl waardoor Google de bewuste pagina in de index houdt.

  Raar overigens dat die pagina daar rankt (alleen enkele interne links).
  Ik gok erop dat Google de meta robots instructie nog niet heeft verwerkt. Anders zou er een groot probleem zijn…