Het is weer oktober en dat betekend gure herfst, koudere maar vooral nattere dagen en donkere avonden. Over een paar weken gaat de klok weer terug dat als enige voordeel heeft dat we een uurtje extra langer in bed kunnen blijven (wat meestal teniet gedaan wordt door later te gaan slapen).

Wat hopelijk veel mensen weten is dat het in oktober ook weer tijd is voor een speciale tijdsgebonden biertje. Namelijk de herfstbok, vaker genoemd als bokbier. De geschiedenis hiervan is traditioneel. Vaak bieden brouwerijen cafees de mogelijkheid om het bier aan hun doelgroep te promoten. Bij mij in Cuijk is het vanavond ook weer een feest. Traditie getrouw halen wij met ons dweilorkest de Tröters het bokbier van Hertog Jan binnen. Het resultaat is dat we na een enkele noot kunnen proeven. Het eindresultaat daarvan laat ik achterwegen.

Maar waarom schrijf ik deze post op mijn searchblog? Ik schreef in de vorige paragraaf over de brouwerijen die de cafees de mogelijkheid bieden om hun doelgroep te bereiken, of te wel offline marketing. Wie van jullie weet dat er in oktober, in welke kroeg, je favoriete bokbiertje wordt geschonken ter promotie? Volgens mij bijna niemand.

Uit een snelle scan valt het me op dat er geen enkele bierbrouwerij zich laat gelden in de zoekresultaten bij zoekmachines. Of te wel online marketing. Zowel in de natuurlijke als de betaalde top 10 zoekresultaten komt Heineken, Bavaria, Grolsch, Amstel, Hertog-Jan, Gulpener en wat nog meer niet voor.

Gemiste kans als je ziet dat er online veel zoekvolume is naar deze bier traditie. Mensen zijn dus oprecht online geïntresseerd in het bier. Willen graag informatie of het bier weten, bokbier leren kennen of de verschillen tussen de merken weten of zelfs een festival bezoeken.

Er is veel zoekvolume in bokbier

Er is veel zoekvolume in bokbier

Bierbrouwerijnen, bereik je doelgroep wanneer deze heet is!

Bokbier is heet in oktober

Bokbier is heet in oktober

Voor de mensen die willen weten hoe mijn bokbieravond is verlopen. Volg me dan maar via twitter.


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Fetze Pijlman

  Het is dom geweest om bokbier te associeren met de herfst. Bokbier leunt tegen de Belgische bieren aan die razend populair zijn. Men kan rustig bokbier hele jaar door drinken want dat doen we met Belgisch bier ook…. De hollandse biermeesters missen de boor mbt de grote interesse in Belgische bieren, ze hebben geen concurrerend product, bokbier had hier een gat kunnen vullen… De hollandse bieren leunen teveel op kratjes verkoop met lage winstmarge, een bokbier maar dan hele jaar door geeft meer rendement als kratjes bier….