Prinsjesdag 2009, Google staat bij de ads

Morgen is het weer zover, 15 september 2009, of te wel het is weer de derde dinsdag van september. Volgens Nederlandse traditie is het dan weer tijd voor prinsjesdag. Prinsjesdag 2009 heeft weer veel commotie gekregen wegens het uitlekken van de troonrede. Op YouTube is zelf een persiflage te vinden waarin onze koningin zegt dat de boodschappen bij Dirk goedkoper zijn. Deze hype van de laatste dagen laat zelf Google niet stil zitten.

De trend van prinsjesdag

De zoektrend van prinsjesdag is via de Google Trend functie eenvoudig te achterhalen. Opvallend detail, Nederland is alleen op zoek op het moment dat er echt iets te horen valt, kortweg de dagen (september) rondom prinsjesdag.

Nederland zoekt in september alleen op prinsjesdag

Nederland zoekt in september alleen op prinsjesdag

Google gaat hier op een slimme wijze mee om. Er zit geen merkrecht op de zoekterm waardoor zefs Google (gratis dat wel) mag adverteren op de zoekterm ‘prinsjesdag’. Ze doen dit zo slim om zo hun eigen diensten te promoten. Als je de advertentietekst gaat lezen, Al het laatste nieuws uit kranten en websites op één startpagina. wordt je niet voldoende geinformeerd.  Wat zou Google hier mee willen bereiken? Willen ze hun gebruikers informeren dat Google het laatste nieuws heeft via Google News? Flauwekul natuurlijk want als de nieuwssites hun website niet voor zoekmachines toegankelijk maakt heeft Google geen nieuws en er zit echt niet een medewerker te wachten tot de krant in Amsterdam op de mat valt. Willen ze nu het nieuws of iGoogle promoten? Wat mij betreft had de advertentie dus gepersonaliseerder gemogen Ze moeten de advertentietekst dan ook beter laten inspelen op de zoekvraag. Alleen gericht op prinsjesdag. Ze zullen nu waarschijnlijk met keyword insertion hun advertentiegroep nieuws weergeven.

Google adverteert op prinsjesdag

Google adverteert op prinsjesdag

Als je dan reclame maakt voor jezelf binnen je eigen dienst, doe het dan ook goed. Zouden ze geen kwaliteitsscore hebben? Waarschijnlijk niet.

Terugkomend op prinsjesdag

Hopelijk valt de uitslag van de troonrede morgen mee, we zullen zien. Overigens voor de geïntresseerde vindt je op de website van het ministerie van Financiën meer informatie over prinsjesdag.


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Online Geld Verdienen

  Inmiddels is Prinsjesdag weer voorbij en wat we al wisten komt uit. Het gaat de aankomende 10 jaar weer een hoop geld kosten.

  Die advertentie actie van Google heb ik ook gevolgd. Wat bezielt ze? Geen idee! Misschien is het een test voor latere ontwikkelingen. Kerst, Pasen, Valentijnsdag. Zeg het maar!