Misschien was het nog niet geheel duidelijk maar dit jaar ben ik actief geweest voor de optimalisatie van prinsjesdag2009.nl. Samen met mijn SEA collega’s hebben we met het “team van Financiën” een succes weten te behalen.

Het grootste compliment dat we mochten ontvangen is het feit dat de capaciteit van de webservers het bezoek naar de website niet meer aan kon en de processor roodgloeiend werd. Het heeft ze uiteindelijk moeten besluiten om extra webservers beschikbaar te stellen en het ‘aantal mensen dat tegelijk een pagina kan oproepen’ (gelijktijdige connecties) heeft moeten verhogen. Het bezoek vanaf zoekmachines was met meer dan 43% toch groot aandeelhouder! Hoezo zijn zoekmachines belangrijk in het internet gedrag!

Terwijl Nederland in de krisis zit gaat men toch massaal naar internet om te lezen wat Hare Majesteit de Koningin ons te vertellen heeft. De tekst van de troonrede is op de officiële website te lezen en ga ik dus ook niet samenvatten. Wouter Bos kwam persoonlijk even vertellen hoe groot het succes het geweest is.

Waarom is het uiteindelijk succes goed gegaan? Enkele mogelijkheden: Afgelopen week heeft de sitemap (XML) zijn belangrijke dienst gedaan. De indexatie van de website is daardoor flink gestegen. Uiteindelijk heeft het instellen van de webmastertools (migratie functie) en een correcte URL migratie (zie voor slechte ervaringen het AD) ervoor gezorgd dat prinsjesdag2008.nl vervangen werd door prinsjesdag2009.nl. Als je nu zoekt op prinsjesdag en relevante termen komt de website goed naar boven!

Het belangrijkste is dat het ‘team van het Ministerie’ bewust en actief bezig is geweest met het live zetten van de nieuwe website. En er zijn nog genoeg kansen voor volgend jaar.

Om dit succes te vieren heeft het ministerie een borrel georganiseerd en een van de mindere kanten van ons werk is dat we daar dan soms voor worden uitgenodigd. Het was een geslaagde avond waarbij ‘de opluchting’ op een succesvolle middag van de medewerkers was af te lezen.

Enkele impressiefoto’s:

Het begin...de drukte moet nog komen

Het begin…de drukte moet nog komen

Drukte op de borrel

Drukte op de borrel

Medewerkers dansen op de 'Min Fin beats'

Medewerkers dansen op de 'Min Fin beats'


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • Paul

  Cool dat je er bij mocht zijn…!!

 • Tom

  Prinsjesdag is toch de dag dat de nieuwe prins carnaval wordt gekozen?

  http://www.youtube.com/watch?v=Uu9yT-hOrZk&feature=related#t=8m17s

  • Mark Bovenkerk

   Tom,
   ik denk ook dat op prinsjesdag prins carnaval wordt gekozen.