Ik volg de tv-programma’s van Herman den Blijker en die van zijn Engelse collega Gordon Ramsey altijd met veel plezier. Altijd leuk om letterlijk een kijkje in de keuken te krijgen bij diverse restaurants en de verschillende managementstijlen die het personeel hanteren of juist ontbreken.

In zijn nieuwe programma “Herrie Gezocht” stuurde Herman den Blijker gisteren een echtpaar op vakantie terwijl hij de boel draaiende zou houden. Dit werd echter wel iets meer, want niet minder dan 16 man waren er op een gegeven moment bezig om te koken, op te ruimen, de tuin te restylen en meer. En daar wil ik het eigenlijk over hebben.


Toen de dolgelukkige restaurateurs terugkwamen van hun welverdiende vakantie vertelde Herman dat ze ook de website even onder handen hadden genomen zodat ze in alle grote zoekmachines vindbaar zouden zijn. “Op eigenlijk alles wat je met ‘kokerij’ of ‘achterhoek’ intypt worden jullie gevonden” aldus de kale kok met sigaar.

Op het scherm was te zien hoe iemand in Google de combinatie “kokerij achterhoek” intypte.

“Kokerij achterhoek” in de praktijk

Op mijn iPhone (en later mijn laptop) deed ik hetzelfde. OK, ik moet toegeven, ze staan op positie 1:

kokerij-achterhoek

Maar of de ‘zigeunerwagen’ nou de pagina is waarop ze vindbaar willen zijn… nee lijkt me niet.

Maar het ergste van alles is nog dat de pagina verwijderd is:

kokerij-niet-gevonden

Waardoor de positie 1 die voor vele honderden duizenden kijkers werd voorgespiegeld vrijwel nutteloos is, want ook een goede 404-pagina is niet aanwezig. Herman bedankt!

Aangezien ik toch wel sneu vind voor die twee hardwerkende mensen met hun nostalgische boerderijrestaurant, hier een linkje naar de kokerij in de achterhoek.


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Roy

  Da’s nog steeds beter dan je website laten optimaliseren met adwords… (zoals de vorige keer..)

  • Mark Bovenkerk

   Wel humor natuurlijk! Kijk eens wat we gedaan hebben. Kost je maar een paar 100 euro per dag :)

   Vooral die nutteloze kliks van kijkers die gewoon willen zien hoe de website er uiteindelijk uitziet.

 • Pingback: Het snelle effect van een blog : markbovenkerk.nl – zoekmachineMARKetingblog met search ervaringen

  Pingback: Heerlijk eten bij Op de Brusse - Persoonlijk @ markbovenkerk.nl

 • Mark Wichmann

  De beste (bijna onverstaanbare) man denkt dat het bovenaan komen staan op Google ‘even geregeld kan worden’ Ook nog met alle mogelijke zoektermen ‘achterhoek’en ‘koken” etc..Kok blijf bij je pan zou ik zeggen!