Er is de laatste tijd veel te doen rondom Microsofts nieuwe zoekmachine “Bing”. In Nederland zijn nog niet alle functionaliteiten werkend, maar de weergave is al wel sterk veranderd t.o.v. voorganger Live Search. Nadat laatst de samenwerking tussen Yahoo en Bing (=Microsoft) werd aangekondigd wordt Bing misschien toch wel een belangrijke concurrent voor Google.

Of toch niet? Want de relevantie van de zoekresultaten blijft voor de meesten toch de allerbelangrijkste reden om een zoekmachine trouw te blijven of juist op zoek te gaan naar een ander.

Je kunt het nu eenvoudig zelf testen.  Op de url http://blindsearch.fejus.com kun je een zoekopdracht invoeren waarna je 3 resultaten terugkrijgt en niet kunt zien van welke zoekmachine ze zijn. Je klikt vervolgens op een button behorend bij de lijst zoekresultaten…. en???? Welke zoekmachine vind jij dat de beste resultaten geeft???

Ik heb zelf natuurlijk ook de test gedaan en 1 op de 4 keer werd het Bing, de overige 3 keer won Google.

Google zit niet stil!

Alhoewel Google niet zal toegeven dat ze zenuwachtig worden van de recente ontwikkelingen vinden ze het toch nodig om nu ook met nieuwe features naar buiten te komen. Zo werd onlangs Google Wave al snel geintroduceerd toen Wolfram Alpha het levenslicht zag. Deze week kwam er een testversie beschikbaar van een nieuw algoritme dat Google wil gaan toepassen.

De grootste verandering die ze waarschijnlijk aan het doorvoeren zijn is het ‘realtime zoeken’ waardoor Twittertweets bijna realtime ook in de Google resultaten getoond zullen worden. Ik heb nog weinig schokkende zaken kunnen ontdekken, maar ook hiervoor is weer een leuke vergelijkingssite gevonden:

http://www.facesaerch.com/caffeine/

Je voert een zoekopdracht in en je krijgt de resultaten van de ‘oude google’ en de ‘nieuwe google’. Zie je opvallende zaken? Dan zouden we het leuk vinden als je dat achterlaat in een reactie!

Tot de volgende post!

Tom


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Maaike

  Bij de oude resultaten zie ik images en sponsored links, bij de nieuwe resultaten niet. Bijvoorbeeld gezocht op dweilorkest en paspoort.