1 juli 2009, mijn laatste post van de eerste jaargang markbovenkerk.nl, gaat over “de zak” binnen de internetproviders. Afgelopen tijd zijn we met z’n alle overspoeld met advertenties over “de zak mysterie”. Vandaag gaat er een wetswijziging binnen de telecomwet van start waarin consumenten niet meer een contract hebben en daarom altijd kunnen overstappen naar een ander abonnement bij een andere provider.

Zoals altijd worden dit soort ‘hypes’ veel besproken op internet. De kranten staan er vol van, blogs worden volgeschreven en de vraagt blijft wie is de lachende derde!

Er gaan veel geruchten dat internetprovider Online achter de campagne zit. De reden hiervan komt omdat deze niet tussen de logo’s met een zak erover zit. De website van “de zak”, was voor 1 juli als volgt:

De oude website van 'De Zak'

De oude website van 'De Zak'

Wanneer er nu naar de website wordt gegaan kom je terecht op de website van ‘Tele 2’. Het blijkt dus dat zij hierachter zitten en door hun schaap ook een zak te geven dit niet kenbaar wilde maken.

Goed gedaan of niet goed gedaan…ik denk wel dat ‘Online’ haar naam flink moet oppoetsen als je de zoekresultaten bekijkt. Dus een beetje Search Engine Reputation Managment (SERM genaamd) kan geen kwaad. Ik vraag me ook af of de gemaakte kosten die ze hebben gemaakt binnen de advertenties van Google misschien verhaald kunnen worden…

de-zak-advertentie

De zak en Online adverteren binnen Google (SEA)

Zelf zit ik bij Ziggo, en zoals bij de meeste internetproviders, ben je nooit tevreden want je wil altijd sneller internet, beter bereikbaar zijn en niet 30 minuten aan beltijd kwijt zijn als je de helpdesk moet bellen.

Wie is er nu echt de zak? Is dit Online, Tele2 of gewoon de consument omdat hij of zij niet meer weet voor wie die moet kiezen. Elke internetprovider heeft zijn voor- en heeft zijn nadelen.

Daarom heb ik speciaal voor mijn lezers Ben Woldring, bekend van www.bellen.com, zijn mening gevraagd omtrent de campagne en heb hem gevraagd wat consumenten het beste kunnen doen? Ben schrijft:

Voor consumenten is het vandaag een hele mooie dag, omdat je vanaf nu per maand kunt wisselen van internetaanbieder, mits je de initiële contractsduur van 1 of 2 jaar erop hebt zitten. Voorheen werden abonnementen na afloop in de meeste gevallen weer met een jaar verlengd, waardoor het erg moeilijk was om er vanaf te komen. Doordat de nieuwe Telecomwet ook van toepassing is op internet- en telecomcontracten die in het verleden zijn afgesloten, biedt dit een enorme besparingskans voor consumenten die al jarenlang teveel betalen voor een (te langzaam) internetabonnement. De campagne “Geef nu je dure provider De Zak” van Tele2 zal er absoluut aan meehelpen consumenten te laten beseffen dat veranderen van internetaanbieder nu op ieder moment mogelijk is. Er zit alleen wel veel verschil in snelheid en prijs tussen de aanbieders onderling. Met de top-5 op www.internetten.nl krijg je een onafhankelijk en actueel overzicht te zien van welke providers op dit moment de beste deals hebben. De laatste tijd zien we ook dat totaalpakketten van internet, bellen en tv steeds populairder worden. Op www.totaalwijzer.nl kun je zien dat je ruim 250 euro kunt verdienen door je 3 losse contracten in te wisselen voor een pakket. Leuk dat je aandacht aan dit onderwerp besteed. So-wie-so heb ik nog een leuk YouTube filmpje voor je, zie: http://www.youtube.com/watch?v=YO0eFQWKuC0. Is gisteren hier op kantoor gemaakt door RTV Noord.

Ben Woldring

Ben, hartstikke bedankt voor je mening en advies!.

Als we dan toch nog een SEO gerelateerde opmerkingen moeten maken, dit omdat SEO eigenlijk mijn hoofdonderwerp van de website is. Stel dan even de enige optimale SEO redirect in zodat de opgebouwde linkpopulariteit (en dat zijn er best wel wat) meegenomen wordt:

De redirect van de oude website gaat niet zoekmachinevriendelijk

De redirect van de oude website gaat niet zoekmachinevriendelijk

In mijn ogen een gemiste kans en weer een voorbeeld waarom bedrijven die online campagnes uitvoeren ook aan search moeten denken.

Kom ik toch weer terug op de vraag: “Wie is er nu de zak?”

Comments are closed.