In mijn post van donderdag schreef ik dat markbovenkerk.nl 1 jaar actief is sinds de eerste blogpost. Nu heb ik natuurlijk een aantal statistieken beschikbaar die ik graag met mijn lezers deel. De statistieken zijn niet schokkend en het aantal bezoekers zullen niet van dien aaard zijn dat ik echt een concurrent wordt van dutchcowboys.nl of marketingfacts.nl. Maar daar gaat het mij ook niet om, ik blog omdat ik dat leuk vind en graag mijn search ervaringen deel met andere.

Wat is mijn ROI van 1 jaar bloggen? Zijn mijn doelstellingen die ik vooraf heb gesteld behaald? Wat worden mijn nieuwe doelstellingen voor jaar 2 … want ja ik ga door!

Samengevat:

  • Google PageRank van 4;
  • 77 posts; 41 comments;;
  • 2 actieve schrijvers;
  • Meerdere bedrijven vermeld en onderzocht;
  • 3.871 bezoekers sinds lancering;
  • 2 pieken qua bezoekers;
  • Twinkel URL migratie;
  • Scoren met Google Adwords.

PageRank 4

Over de Google PageRank is inmiddels al heel veel online geschreven op het internet. De PageRank is een indicator van Google, geintroduceerd om gebruikers een indicatie te geven van de linkpopulariteit van haar website. Hoe hoger de PageRank is hoe beter de linkpopulariteit van je website. De waardering van de indicator loopt van 0 tot 10 en is logaritmisch. In een jaar tijd is mijn PageRank van 0 naar 4 gegaan. Ik vind dat vrij netjes, zeker gezien het aantal posts en omdat de inhoud van de post vaak ‘mijn visie c.q. mening’ is. Via de Google Webmastertools krijg je bij diagnose en dan links meer inzicht in de verwijzende websites.

Post, comments en views

blogmetrics-1jaarVia de inzichtelijke worpress plugin Blog Metrics krijg je eenvoudig inzicht in het aantal posts, de reacties en de vertoningen van je blog. Zo vind ik mijn waardes nog iets tegenvallend en hoop ik het komende jaar meer reacties op mijn posts te ontvangen. Door reacties krijg ik een beter beeld van mijn lezers en kan ik zijn of haar mening ook weten. Het blog is dan wel ingericht over mijn searchervaringen maar ik vind dat iedereen van iedereens ervaringen kan leren, zo ook op search gebied.

analytics-1jaar

Best scorende artikelen

Wanneer ik in de statistieken van het afgelopen jaar duik dan zijn er twee pieken te herkennen. Sinds de lancering van de blog hebben 3.871 bezoekers de tijd gevonden om mijn posts en artikelen te lezen. Gemiddeld ongeveer 10,6 bezoekers per dag (3.871/365). Laten we daar aan werken voor het komende jaar.

Doelstelling jaargang 2 markbovenkerk.nl gemiddeld 25 bezoekers per dag.

Mijn best scorende artikelen zijn:

Zelf vind ik mijn laatste posts van Albert Heijn en Michael Jackson ook goed gevonden, deze heb ik echter niet verder verspreid op andere blogs, dat zou een reden kunnen zijn dat deze minder gelezen zijn.

Twinkle en Scoren met Google Adwords

Scoren-met-Google-3d

Niet helemaal mijn blog gerelateerd maar wel mijn searchervaringen zijn mijn bijdrages aan de Twinkle Magazine van oktober 2008. Hierin heb ik op een eenvoudige wijze geschreven over de invulling van een URL migratie. Ook in dit verhaal heb ik op zijn Mark’s geprobeerd te schrijven. Mijn dank gaat hierbij ook uit aan Monuta die mij geholpen heeft met het beschikbaar stellen van haar data zodat ik een heldere case kon gebruiken in het verhaal. Praatjes vullen geen gaatjes en plaatjes deel je met je maatjes.

Scoren met Google Adwords is een langer traject geweest. Mijn collega’s Lara en Judith hebben laten zien dat we bij Checkit in staat zijn geweest een handige searchpocket lees in één dag uit boek te kunnen schrijven. Uiteindelijk, toen de titel van het boek bekend werd, is er nog wel wat informatie over SEO geschrapt. Helaas maar dat drukt de pret natuurlijk niet. Ik zie juist een kans om een boek te schrijven over ‘Geluk verdienen met Search’. Waarom geluk zou je zeggen? Nou geluk is de vertaling voor iets dat iemand gelukkig maakt en dat is voor iedereen verschillend. Dus iedereen kan zijn eigen draai er aan geven. Trouwens, het boekje is nog te bestellen…via Checkit / Bol.com of mij…

Doelstelling jaargang 2 markbovenkerk.nl schrijven van een nieuw Twinkle Artikel en boek(je) over Search. (ben hierbij echter wel afhankelijk van derden, maar ik ga mijn best doen).

Overall tevreden

Ik ben tevreden over jaargang 1 markbovenkerk.nl. Ik ben van nature geen schrijver. Dit zou ik ook nooit worden. Wel heb ik interesse gewekt in het delen / bloggen van informatie aan andere. Op naar jaargang 2. Ik heb er zin in, jullie ook?

Comments are closed.