Op dit moment is in het voetbalwereldje de transfermarkt weer volledig over de kop getikt. Voetbalclub Real Madrid heeft sinds de aanstelling van Florentino Pérez weer een injectie gekregen. Deze injectie is dan wel gebasseerd op miljoenen Euro’s. Waar er een aantal jaren geleden zeer veel gezegd, geschreven en gezwegen is over voetbaleigenaar en oliemagnaat Roman Abramovitsj van Chelsea Fc. Staat op dit moment de voetbalflipperkast op tilt (Spits 12 juni 2009).

Het ontstaan

Sinds een paar weken heeft Real Madrid’s voorzitter weer besloten dat het team uit ‘sterren moet bestaan’. Dit houdt in dat ‘Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar en Royston Drenthe’ geen sterren zijn en dus moeten vrezen voor hun positie in het team. Wij als Nederlanders weten natuurlijk wel beter…en de Nederlanders in Madrileense dienst zijn wel sterren.

Florentino Pérez heeft de afgelopen weken in het belang van zijn sterren ensemble tot nu toe nog maar twee spelers aangeschaft. Als eerste is Kaká van AC Milan vorige week aangetrokken. Bij de transfer is een betaling van slechts 67,5 miljoen Euro gemoeid, 67,5 miljoen euro voor één speler! Ik denk dan altijd maar weer “hoeveel mensen in Afrika kunnen we hiervan voorzien van voedsel, drinkwater of internet”. Het is nog niet alles! Real Madrid heeft grote kans dat er nog een tweede speler aan het team wordt toegevoegd. Voor slechts 93 miljoen Euro komt Cristiano Ronaldo zijn dribbels in het Estadio Santiago Bernabéu vertonen in plaats van Old Trafford!

Christiano Ronaldo baalt van zijn nieuwe salaris

Cristiano Ronaldo baalt van zijn nieuwe salaris

Kortom voor 160,5 miljoen Euro ben je in bezit van twee ‘wel hele goede’ voetballers.

Top 5 grootste transfers

Volgens de Spits is de volgende lijst de top 5 van grootste transfers allertijde:

1. Cristiano Ronaldo 93 miljoen

2. Zinedine Zidane 75 miljoen

3. Kaká 76,5 miljoen

4. Luis Figo 61 miljoen

5. Hernan Crespo 65 miljoen

De top wordt dus gevormd door Real Madrid met in totaal een transfersom van 305,5 miljoen Euro. Hoe tegenstrijdig kunnen we dit noemen! In Nederland gaat een traditionele club als Fortuna Sittard al failliet met kleine schuld maar andere voetbalclubs uit andere landen mogen zo even voor vier voetballers, vier gewone mensen, 305,5 miljoen Euro betalen. Geen wonder dat Nederlandse club niet meer kunnen opboksen tegen de grootheden uit Spanje en Engeland.

Zie de Google trend van Real Madrid, Chelsea, Manchester United en PSV:

Google trends voetbalclubs

Google trends voetbalclubs

Als Mark voorzitter van FC Google was

Mocht Google gaan besluiten om als eerste zoekmachine van de wereld een eigen FC op te richten ‘Google FC’ dan wil ik wel de voorzitter van club gaan worden. Met 1% van de omzet uit het boekjaar 2008 ga ik aan de slag om een team neer te zetten. Als ik de getallen van Eduard Blacquière aanhoud dan mag ik dus een team maken met 218 miljoen Dollar (156 miljoen Euro).

Dit wordt wel een lastig klusje want het is eigenlijk te weinig. Ik heb meer budget nodig. Maar goed ik ga ervoor, Google is Internationaal dus ik kies per land één speler om het mezelf moeilijker te maken:

Doel: Gianluigi Buffon (Ita)

Verdediging: Trabelsi (Tun), Carlos Puyol (Spa), Alex (Bra), Marek Jankulovski (Chz)

Middenveld: Franck Ribery (Fra), Steven Gerrard (Eng), Wesley Sneijder (Nld)

Aanval: Cristiano Ronaldo (Por), Eto’o (Kam), Messi (Arg)

Mag ik u voorstellen: FC Google 2009!

Comments are closed.