Tijdens een bladertocht door de webmastertools van Google kwam ik er achter dat er een nieuwe zoektermoverzicht beschikbaar wordt gesteld door Google. Deze zoektermen bepaald Google aan de hand van de gehele website. Om deze zoektermen inzichtelijke te krijgen dient de website wel geverifieerd te zijn. Dit houdt in dat er een meta tag binnen de HTML templates of bestand genaamd google[ID].html in de root van de website geplaatst moet worden.

Wanneer dit allemaal beschikbaar is dan kies je voor de nieuwe layout. In het menu ga je naar Uw site op internet – zoekwoorden. Om de lijst met zoektermen als interessant te kunnen beschouwen zou het handig zijn als Google informatie geeft over de relevantie van de weergegeven lijst. Zo kan je jezelf afvragen of de eerste zoekterm de belangrijkste en meest gebruikte zoekterm is. Ben je benieuwd naar aantallen keren dat een zoekterm voorkomt en zou je diverse zoektermen willen uitsluiten.

density-cloud-gehele-website

In bovenstaand screenshot heb ik deze blog door de tool gehaald. Als ik de eerder gestelde vragen erbij neem dan is mijn vermoeden:

 • De eerste zoekterm wordt het vaakst gebruikt;
 • Kan je achterhalen of de content aansluit bij je doelgroep.

Wanneer er wijzigingen en of vernieuwingen beschikbaar zijn dan hoor ik het natuurlijk graag.


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • Roy Huiskes

  Het is jammer dat die data van Google helemaal nooit ergens te reproduceren valt, of terug te vinden is in de index. Het geeft hopelijk alleen maar een globaal beeld van je website, ik heb niet echt veel nuttigs met die data kunnen doen.