Google heeft haar webmastertools vernieuwd. De sinds 2006 ontwikkelde toepassing van Google stelt webmasters in staat om haar website beter inzichtelijk te krijgen en voornamelijk om sitemaps te verzenden. De reden hiervan is nog onbekend maar laten we is gaan kijken naar de verschillen, de nieuwe onderdelen en de dingen die verwijderd zijn.

Een grote wijziging is de look en feel van de webmastertools en de startpagina ervan. Daarmee is nu ook de indeling aangepast en volgens Google zijn de tools nu gericht op:

 1. Siteconfiguratie
 2. Uw site op internet
 3. Diagnostische gegevens

Daarnaast is het dashboard van een site url gewijzigd en wordt er diverse interessante informatie weergegeven. Zo kan je snel en eenvoudig de zoekopdrachten zien, links, crawlfouten en de indexatie via de sitemap. Dit scheelt weer een hoop klikwerk.

Voor meer informatie over de vernieuwde webmastertools kan de website van Google Help geraadpleegd worden.

google-webmastertools-vernieuwd


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Tom

  De nieuwe indeling is een grote verbetering. Het begint er zelfs een beetje logisch uit te zien. Wel erg traag…