Wanneer je grote inspanningen hebt gepleegd om je website zoekmachinevriendelijk te maken voor een aantal zoektermen, dan kan het leuk en zinvol zijn om de populariteit hiervan in de gaten te houden. Een hulpmiddel hiervoor is Google Trends.

Het nadeel is echter dat je dan iedere keer weer terug moet naar http://trends.google.com en opnieuw die zoektermen invoeren. Google denkt gelukkig mee met de mens en heeft daarom een handige Widget gelanceerd die je op je iGoogle kunt plaatsen of in je Dashboard, CMS of weblog zodat je altijd een overzicht hebt.

Laten we eens in de gaten blijven houden hoe het staat met de populariteit van Mark en Tom, twee bloggers van deze site:

20090507-trendsgadget1

De trend van zoekvolumes weergegeven

 

Ondanks de mooie uitkomst :-), zegt bovenstaand grafiekje natuurlijk niks, maar voor bijvoorbeeld verzekeraars wordt het al interessanter:

20090507-trendsgadget2

Het zoekvolume door de tijd op diverse verzekeringen

Zelf proberen? Ga naar http://www.google.com/landing/trendsgadget/

Comments are closed.