Deze ochtend was ik bezig met het maken van een marktscan voor een klant. Toen viel mij op dat de Keyword Suggestion Tool nieuwe tabelkoppen heeft gekregen:

Wereldwijd zoekvolume nu als kolom in de KST

Wereldwijd zoekvolume nu als kolom in de KST

Zou dit betekenen dat ze de gemiddelde zoekvolumes (voor Nederland) niet meer vrijgeven? Of dat ze alleen de kolomkop een andere naam hebben gegeven?

wereldwijd-zoekvolume1

Een testje. Als ik zoek op een internationale term als Michael Jackson zou het weleens kunnen kloppen… Alhoewel. Dat zou betekenen dat 10% van alle zoekopdrachten naar Michael Jackson uit Nederland zouden komen… lijkt me ook niet logisch.

 Dan eens kijken naar het volume als we voor ‘alle talen’ en regio ‘Verenigde Staten’ kiezen.

wereldwijd-zoekvolume2

Dan is het zoekvolume in de USA dus hoger dan het wereldwijde gemiddelde. Dit kan natuurlijk veroorzaakt worden door een piek vanwege zijn aangekondigde concerten, maar het wordt er hierdoor niet overzichtelijker op.

Het levert wel leuke inzichten op. Schijnbaar zijn ze in Belgie niet geinteresseerd in een Fiets, want het complete zoekvolume wordt al door Nederland opgeslokt.

wereldwijd-zoekvolume3

Het levert ook superirritante data op. Op sommige zoektermen is in maart geen enkel volume geweest. Nu is dus niet meer te achterhalen wat het gemiddelde zoekvolume voor Nederland is. Voor oerhollandse termen zou je dan het wereldwijde volume kunnen pakken, maar voor gedeelde termen wordt dit toch lastig…

Heeft iemand hier meer ideeen of informatie over?

Comments are closed.