Vorige maand schreef collega – en weblogeigenaar – Mark Bovenkerk al een leuk artikel in Twinkle Magazine over het nut van url-migratie. Deze maand mocht ik een artikel schrijven waarbij de keus is gevallen op de essentie van een zoektermenanalyse.

Twinkle Zoektermen Analyse

Door middel van een zoektermanalyse komt u erachter hoe – met welke zoektermen – uw doelgroep zoekt. Wanneer u deze zoektermen op de juiste wijzetoepast op uw website, zal deze vaker in de zoekresultaten terugkomen en dus indirect meer relevant bezoek naar de website creëren. 

Inleiding van het artikel:

Op een verjaardagsfeestje vertelt een webwinkeleigenaar vol trots: ‘Als je in Google zoekt op ‘superblitse waterkoker van 600 watt’, dan staat mijn webshop bovenaan de resultaten!’ Op de vraag hoeveel mensen daadwerkelijk via die zoekterm op zijn website waren gekomen, blijft hij het antwoord schuldig. Hij krijgt het advies om zich op de term ‘porsche design waterkoker’ te richten. Twee maanden later is zijn omzet verviervoudigd. Dit is zomaar een voorbeeld om te laten zien waarom het belangrijk is dat u de juiste zoektermen kiest, gericht op de doelgroep. 

Als deze inleiding je interesse heeft gewekt, download dan eens het hele artikel! 2009-03-twinkle-zoektermenanalyse

Comments are closed.