In mijn eerdere post over over taalmiep geholpen door mij worden er diverse websites genoemd waar het onderzoek van Jessica onder de aandacht is gebracht.

Naast Jessica zullen er vast veel meer bedrijven en personen zijn die online genoemd en geroemd worden. Zo heb ik voor mijzelf via Clipit online media monitoring ook een aantal zoektermen waarvan ik graag wil weten of er over geschreven wordt. Om mijn eigen naam te managen wordt er gezocht op de zoekterm ‘Mark Bovenkerk’. Nu kreeg ik in eerste instantie veel resultaten over de mooie plaats ‘Bovenkerk bij Amstelveen’. Door het toepassen van een filter worden deze resultaten inmiddels niet meer weergegeven.

Naast mijn persoonlijke naam vind ik het ook interessant om te lezen wat er in mijn dorp Cuijk gebeurd. Via de knipseldienst word ik daar nu dagelijks over geinformeerd:

clipit-knipseldienst-mark

Voordelen van een knipseldienst

Omdat dit voor mij persoonlijk is kan je jezelf afvragen wat het nut is voor een bedrijf? Dit is natuurlijk heel waardevol. Stel je bent marketeer bij een telecom bedrijf. Hierover wordt natuurlijk op blogs en andere websites over geschreven. Als jij elke dag een uur bezig bent om de resultaten op te zoeken en te scannen is dat op jaarbasis ruim 300 uur. Als je uurtarief 20 euro is dan kost het uitzoeken van de nodige informatie 6000 euro. Het geautomatiseerd verkrijgen van je knipsels kan dus veel goedkoper. Hoeveel bronnen kan je zelf in een uur bestuderen? Bijkomend voordeel is dat je natuurlijk je 300 uur in dit geval kan steken in het optimaliseren van je website, het bekijken van je statistieken of  andere internet gerelateerde zaken.

Ook benieuwd naar de diensten die Clipit voor u kan betekenen? Kijk dan op de website van Clipit online knipseldienst.

Comments are closed.