Pech met de auto
Vanmorgen wilde ik weer met de auto, zoals de afgelopen dagen in deze winterse omstandigheden nodig is, naar de trein om uiteindelijk warm en zonder vallen in Nijmegen aan te komen. Helaas pech voor Mark en de rest van de familie. De auto wilde niet meer starten. De accu heeft het na trouwe dienst begeven en dus moest ik met startkabels in de weer. Om meer narigheid te voorkomen ben ik direct naar de garage toe gegleden om me te voorzien van een nieuwe accu.

Gelukkig een nieuwe 55 ampere accu doet wonderen en ik kon naar de trein om uiteindelijk 1.5 uur later dan gehoopt weer met search bezig te zijn.

Een nieuwe accu maakt nieuwe zoekopdrachten
Natuurlijk wil je weten wat voor accu ik heb gekregen. Omdat ik niet op de hoogte ben van de merken en kwaliteiten heb ik op goed vertrouwen van de garage (ben ik uiterst tevreden over) een echte ‘Yuasa accu’ geplaatst. Als Nederlander wil je natuurlijk weten wat je aanschaft, aangesmeerd en ontvangen hebt dus ben ik naar Google gegaan om te kijken of die mij de meest relevantste informatie kan geven. De eerste resultaten en omschrijvingen gaven aan dat Yuasa goed was dus heb ik er vrede mee en blijk ik vertrouwen op de garage.

Veel Google ads
Om ook nog even te kijken of de Kwik-fits en de Brezans de accu’s promoten heb ik gekeken naar de Google Ads. Wat schetst mijn verbazing. Je kan zelf een telefoon- of laptop accu in je auto zetten, teminste er zijn partijen die daar ook vindbaar op worden maar dat zal wel te maken hebben met breed zoeken en het woord ‘accu’, maar toch wil ik informatie over mijn nieuwe auto accu dus ga ik de zoekterm aanpassen in ‘yuasa accu’. De Google Ads blijven maar weergegeven worden, helaas geen partijen met een duidelijke naam maar toch klik ik op een aantal advertenties.

De tweede op de lijst sprak mij erg aan, waarom weet ik niet, maar het is gewoon leuk om er op te klikken dus bekijken we de landingspagina. Zoekterm ‘Yuasa’ nergens te vinden. Op naar de lijst met accu merken, geen Yuasa. Sorry voor de klik maar dikke bult weer 10ct naar Google. Mijn vraag…waarom adverteren sommige partijen op producten die je niet hebt. Dit kan verschillende kanten op:

  • Je kiest er voor om niet relevante bezoekers naar je website te trekken in de hoop dat ze een andere product lezen of kopen.
  • Je weet niet hoe adwords werkt en hebt alle suggesties toegevoegd toen je het zoekwoord accu in hebt gegeven.
  • Onbedoeld is net het product uit je assortiment en ben je vergeten om je campagnes aan te passen en stond het product er nog in.

Zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan maar ik ben benieuwd naar jullie meningen over het adverteren op producten die je niet in je assortiment hebt. Wel of niet doen?

Niet alleen accu’s zorgen voor zoekopdrachten
Natuurlijk ben ik niet de enige die problemen heeft (gehad) met de winterse omstandigheden. Zo zal het zoekgedrag op autopechhulp (ANWB wegenwacht of RouteMobiel), schaatsen, ijs en weersverwachtingen flink zijn toegenomen. Leuk weetje is dat de schaatsfabrieken hun targets voor dit jaar in drie dagen behaald en zullen ze de komende jaren wel weer de pech hebben dat we weer 20 jaar moeten wachten tot het weer zo vriest. Gelukkig kan Ray-Ban waarschijnlijk ook weer blij zijn, want met ons huidig klimaat zal het mij niks verbazen als binnenkort weer de zon heel veel schijnt en iedereen weer de hipste en nieuwste zonnebril op zijn neus wil hebben.

Mijn laatste tip voor de komende dagen. Draag handschoenen, draag een muts, koop een stel schaatsen en een thermoskan. Ga naar de plaatselijke vijver en oefen wat achtjes op het ijs. Nu kan het nog!

Comments are closed.